veganinen suklaajäätelö
Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Vegaaninen suklaajäätelö

Vegaaninen suklaajäätelö sekoitetaan kypsistä banaaneista, kookosmaidosta ja kaakaojauheesta. Jäätelössä ei ole lisättyä sokeria, sillä se makeutetaan taateleilla ja siirapilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vegaaninen suklaajäätelö

2 kypsää banaania 
400 g kookosmaitoa
3/4 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
6 taatelia (poista kivet)
2 rkl vaahterasiirappia
Mainos

Tarjoilu

4 rkl suklaanibsejä, kuivattuja marjoja, kookoslastuja ja pähkinärouhetta

Valmistusohje

Vegaaninen suklaajäätelö valmistetaan helposti näin

  1. Paloittele kaksi kypsää banaanit tehosekoittimen kulhoon. Lisää purkillinen kookosmaitoa, 3/4 desilitraa kaakaojauhetta, kuusia kivetöntä taatelelia ja 2 ruokalusikallista vaahterasiirappia.  Sekoita tasaiseksi massaksi.
  2. Lusikoi massa pakkasenkestävään astiaan. Voit pakastaa jäätelön myös muotteihin, mutta ota huomioon, että jäätelön rakenne on pakastamisen jälkeen tavallista jäätelöä pehmeämpi.
  3. Pakasta 8 tuntia tai yön yli. Koristele vegaaninen suklaajäätelö suklaanibseillä, kuivatuilla marjoilla, kookoslastuilla tai pähkinöillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.

Lue myös: Vegaaninen jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta

Lue myös Anna.fi: Kaura-vadelmajäätelö

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vegaaninen suklaajäätelö

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X