
Vegaaninen suklaajäätelö
Vegaaninen suklaajäätelö sekoitetaan kypsistä banaaneista, kookosmaidosta ja kaakaojauheesta. Jäätelössä ei ole lisättyä sokeria, sillä se makeutetaan taateleilla ja siirapilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen suklaajäätelö
- 2 kypsää banaania
- 400 g kookosmaitoa
- ¾ dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 6 taatelia (poista kivet)
- 2 rkl vaahterasiirappia
Tarjoilu
- 4 rkl suklaanibsejä, kuivattuja marjoja, kookoslastuja ja pähkinärouhetta
Valmistusohje
Vegaaninen suklaajäätelö valmistetaan helposti näin
- Paloittele kaksi kypsää banaanit tehosekoittimen kulhoon. Lisää purkillinen kookosmaitoa, 3/4 desilitraa kaakaojauhetta, kuusia kivetöntä taatelelia ja 2 ruokalusikallista vaahterasiirappia. Sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lusikoi massa pakkasenkestävään astiaan. Voit pakastaa jäätelön myös muotteihin, mutta ota huomioon, että jäätelön rakenne on pakastamisen jälkeen tavallista jäätelöä pehmeämpi.
- Pakasta 8 tuntia tai yön yli. Koristele vegaaninen suklaajäätelö suklaanibseillä, kuivatuilla marjoilla, kookoslastuilla tai pähkinöillä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.
Lue myös: Vegaaninen jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta
Lue myös Anna.fi: Kaura-vadelmajäätelö
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen suklaajäätelö