Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen suklaajäätelö

Vegaaninen suklaajäätelö sekoitetaan kypsistä banaaneista, kookosmaidosta ja kaakaojauheesta. Jäätelössä ei ole lisättyä sokeria, sillä se makeutetaan taateleilla ja siirapilla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Vegaaninen suklaajäätelö

  • 2 kypsää banaania 
  • 400 g kookosmaitoa
  • ¾ dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 6 taatelia (poista kivet)
  • 2 rkl vaahterasiirappia

Tarjoilu

  • 4 rkl suklaanibsejä, kuivattuja marjoja, kookoslastuja ja pähkinärouhetta

Valmistusohje

Vegaaninen suklaajäätelö valmistetaan helposti näin

  1. Paloittele kaksi kypsää banaanit tehosekoittimen kulhoon. Lisää purkillinen kookosmaitoa, 3/4 desilitraa kaakaojauhetta, kuusia kivetöntä taatelelia ja 2 ruokalusikallista vaahterasiirappia.  Sekoita tasaiseksi massaksi.
  2. Lusikoi massa pakkasenkestävään astiaan. Voit pakastaa jäätelön myös muotteihin, mutta ota huomioon, että jäätelön rakenne on pakastamisen jälkeen tavallista jäätelöä pehmeämpi.
  3. Pakasta 8 tuntia tai yön yli. Koristele vegaaninen suklaajäätelö suklaanibseillä, kuivatuilla marjoilla, kookoslastuilla tai pähkinöillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 14/2020.

Lue myös: Vegaaninen jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta

Lue myös Anna.fi: Kaura-vadelmajäätelö


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen suklaajäätelö

Sinun täytyy kommentoidaksesi.