Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaninen taateli-banaanikakku

Jouluinen taatelikakku saa uuden jännttävän muodon ja maun banaanista. Se tuo leivonnaiseen kosteutta, makua ja mehevyyttä. Kakku on vegaaninen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vegaaninen taateli-banaanikakku:

  • 250 g kivettömiä, kuivattuja taateleita
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 iso kypsä banaani
  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 150 g kasvipohjaista margariinia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa

Vuokaan:

  • vuokasprayta

Koristeeksi:

  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl jauhettua kanelia

Valmistusohje

Vegaaninen taateli-banaanikakku leivotaan helposti näin:

1. Saksi 250 grammaa taateleita pienemmiksi paloiksi. Lisää taatelit ja 2 1/2 desilitraa vettä kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Siirrä syrjään liedeltä, peitä kannella ja anna jäähtyä. Soseuta taatelit sauvasekoittimella. Soseuta yksi iso kypsä banaani erikseen lautasella. Rouhi yksi desilitra saksanpähkinöitä.

2. Vaahdota 150 grammaa kasvipohjaista margariinia sekä kaksi desilitraa fariinisokeria ja yksi desilitra sokeria kuohkeaksi. Sekoita keskenään 4 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, yksi teelusikallinen jauhettua kanelia ja yksi teelusikallinen jauhettua neilikkaa. Kääntele seos vuorotellen taateleiden, banaanin ja pähkinärouheen kanssa rasvavaahtoon.

3. Suihkauta kakkuvuoka (1,5 l) vuokaspraylla. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa reilu tunti. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä. Nosta jäähtymään ritilälle 20 minuutiksi. Kumoa ja poista vuoka.

4. Sekoita kaksi ruokalusikallista sokeria sekä puoli teelusikallista kanelia ja ripottele seos jäähtyneen kakun pinnalle.

Vuoka: Nordic Waren valualumiini- nen Classic Fluted-kakkuvuoka, 1,5 l

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Onko tämä joulun hittikakku? Lakritsi-taatelikakku saa trendikkään suola-kinuskikuorrutuksen

Katso myös Anna.fi/ruoka: Joulun parhaat maustekakut

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen taateli-banaanikakku

Marru

Tuleeko päälle siis sokeri+kaneli, kuten ohjeessa sanotaan, vaiko sokeri+neilikka, kuten ainesosissa sanotaan? Kumotaanko kakku vasta 20min jäähdytyksen jälkeen?

Vastaa käyttäjälle MarruPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.