
Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut
Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut hurmaavat mehevyydellään. Juju piilee taikinaan sekoitetussa aquafabassa. Tarjoa vegaaniset pannarit vaahterasiirapin ja marjojen tai hillon kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl suolaa
- 1 dl aquafabaa eli säilykekikherneiden lientä
- 2 rkl sokeria
- 3 dl kasvijuomaa
- 2 rkl rypsiöljyä
Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut, paistaminen
- 2 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut tehdään helposti näin:
- Sekoita keskenään kuivat aineet eli 4 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, yksi teelusikallinen vaniljasokeria ja puoli teelusikallista suolaa.
- Mittaa toiseen astiaan yksi desilitra aquafabaa ja kaksi ruokalusikallista sokeria. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi.
- Lisää kolme desilitraa kasvijuomaa, kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä ja vaahdotettu aquafaba kuivien aineiden joukkoon. Kääntele varovasti sekaisin.
- Kuumenna öljy pannulla. Paista taikina letuiksi.
- Tarjoa vegaaniset amerikkalaiset pannukakut vaahterasiirapin ja marjojen tai banaaniviipaleiden kera.
Lue myös: Mitä pannukakkujen päälle? Katso 5 +1 makeaa vinkkiä, joissa ei ole mansikkahilloa!
Lue myös Anna.fi: Amerikkalaiset ricottapannukakut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut