vegaaniset amerikkalaiset pannukakut Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut

Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut hurmaavat mehevyydellään. Juju piilee taikinaan sekoitetussa aquafabassa. Tarjoa vegaaniset pannarit vaahterasiirapin ja marjojen tai hillon kera.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl aquafabaa eli säilykekikherneiden lientä
  • 2 rkl sokeria
  • 3 dl kasvijuomaa
  • 2 rkl rypsiöljyä

Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut, paistaminen

  • 2 rkl rypsiöljyä

Valmistusohje

Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut tehdään helposti näin:

  1. Sekoita keskenään kuivat aineet eli 4 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, kaksi teelusikallista leivinjauhetta, yksi teelusikallinen vaniljasokeria ja puoli teelusikallista suolaa.
  2. Mittaa toiseen astiaan yksi desilitra aquafabaa ja kaksi ruokalusikallista sokeria. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi.
  3. Lisää kolme desilitraa kasvijuomaa, kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä ja vaahdotettu aquafaba kuivien aineiden joukkoon. Kääntele varovasti sekaisin.
  4. Kuumenna öljy pannulla. Paista taikina letuiksi.
  5. Tarjoa vegaaniset amerikkalaiset pannukakut vaahterasiirapin ja marjojen tai banaaniviipaleiden kera.

Lue myös: Mitä pannukakkujen päälle? Katso 5 +1 makeaa vinkkiä, joissa ei ole mansikkahilloa!

Lue myös Anna.fi: Amerikkalaiset ricottapannukakut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.