Vegaaniset ja gluteenittomat mokkapalat
Myyjäisissä mokkapalat viedään käsistä ensimmäisenä. Gluteenittomat ja täysin vegaaniset mokkapalat maistuvat kaikille.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaanisten mokkapalojen pohja:
- 8 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 3 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl sulatettua margariinia (maidotonta)
- 3 dl vettä
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
Mokkapalojen kuorrutus:
- 50 g maidotonta margariinia
- 5 dl tomusokeria
- 5 rkl kahvia
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Vegaaniset mokkapalat ovat myös gluteenittomat. Ne leivotaan helposti näin:
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää rasva ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä rauhassa. Kuorrute laitetaan täysin jäähtyneen pohjan päälle.
2. Valmista kuorrute. Sulata margariini ja lisää kahvi sen joukkoon. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää vähän kerrallaan margariiniseoksen joukkoon kevyesti sekoittaen. Levitä kuorrute pohjan päälle, koristele strösseleillä ja anna kuorrutteen jähmettyä. Leikkaa paloiksi kuumaan veteen kostutetulla veitsellä, jotta saat kauniit vegaaniset mokkapalat.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.
Lue myös: Vegaaninen jouluruoka – tarjoa näitä jouluruokia vegaanille
Lue myös Anna.fi: Näin leivot vegaaniset tahmeat taatelineliöt eli sticky toffee puddingit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaniset ja gluteenittomat mokkapalat
Valmistus ohjetta ei tullut minulle, perheessä gluteiinikkoja joten olisi kiva valmistaa. Varmaan olisi mieluista tarjottavaa. Miten suuri pellillinen tästä tulee?
Hei,
Taikinasta tulee normaalin 60 cm:n uunin pellillinen. Jos katsot reseptiä kännykällä, klikkaa reseptissä Ainekset-kohdan vieressä olevaa Ohje-kohtaa ja saat valmistusohjeen esille Kotilieden resepteissä. Tässä vielä valmistusohje varmuuden vuoksi:
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää rasva ja vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä rauhassa. Kuorrute laitetaan täysin jäähtyneen pohjan päälle.
2. Valmista kuorrute. Sulata margariini ja lisää kahvi sen joukkoon. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää vähän kerrallaan margariiniseoksen joukkoon kevyesti sekoittaen. Levitä kuorrute pohjan päälle, koristele strösseleillä ja anna kuorrutteen jähmettyä. Leikkaa paloiksi kuumaan veteen kostutetulla veitsellä, jotta saat kauniita mokkapaloja.
Onkohan tässä ohjeessa tullut virhe jauhon määrään. Tuolla jauhomäärällä taikinasta ei nimittäin tule missään nimessä kaadettavaa, vaan todella jämäkkä tahna. Itse lisäsin siihen paljon nestettä ja sulatettua rasvaa, ja näin sain taikinan jotenkin levitettyä pellille. Maultaan tästä tuli kyllä muokkauksien jälkeen ihan hyvä. Aion kokeilla tätä uudestaan, mutta jauhoa aion laittaa korkeintaan puolet tuossa ohjeessa ilmoitetusta määrästä.
TÄMÄ OLI AIVAN HIRVEÄÄ SIITÄ TULI KEKSIÄ!!!!!!😵😵🤮🤮🤢🤢
Olen keliaakikko. Valmistin tupla-annoksen juuri ohjeiden mukaan, ja tuli erinomaiset pellilliset. Varmaan on vähän jauhoista kiinni asia.
Jos teette, niin lisätkää enemmän vettä! Tuolla vesimäärällä taikinasta tuli epämääräinen klöntti.
Todellakin aivan liikaa jauhoja suhteessa nestemäärään. Käytimme Pirkka-gluteenitonjauhoseos. Oli kuin sementtiä, äkkiä vettä lisää ja rasvaa. Tuli paksuja kumikeksejä 🤣
Teimme toisen erän 6dl jauhoja ja muut määrät ohjeen mukaan. Tuli parempi.
Onko kukaan testannut mantelijauhoilla?
Miksi tätä ohjetta ei korjata? Useampi sanonut, että aivan liian vähän nestettä ja samaa mieltä olen. Taikina oli epämääräinen köntti. Lisäsin jonkin verran nestettä, mutta ilmeisesti en tarpeeksi. Pohjasta tuli kumimainen. Ei jatkoon!