Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegekulho

Vegekulho on ravitseva kulhoruoka, joka on täynnä hyvää tekeviä aineksia. Kotimaista kauraa ja härkäpapuja sisältävässä annoksessa on runsaasti vatsaa helliviä kuituja.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vegekulho, pavut

  • 2 dl kuivattuja papuja
  • 2 tl suolaa

Vegekulho, kaura-kvinoa

  • 2 dl punaista kvinoaa
  • 2 dl ruokakaurajyviä (esim. Fazer)
  • 1 kasvisliemikuutio

Vegekulho, paahtokasvikset

  • 50 g lehtikaalia
  • 1 parsakaali
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • ½ tl suolaa

Vegekulho, tahinikastike

  • ½ dl vaaleaa tahinia eli seesamitahnaa
  • ½ dl lämmintä vettä
  • ½ sitruunan puristettu mehu
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl inkivääriä raastettuna
  • 1 tl valkosipulinkynsi raastettuna

Valmistusohje

Vegekulho tehdään helposti näin:

  1. Laita kaksi desiä papuja likoamaan kylmään veteen edellisenä päivänä. Liota noin 12 tuntia. Voit halutessasi käyttää myös kypsiä säilykepapuja tai esimerkiksi härkäpapu-tempeä (Jalo), joka on valmista kypsää fermentoitua härkäpapua. Huuhtele liotetut pavut ja keitä niitä runsaassa puhtaassa vedessä 25 minuuttia. Lisää kaksi teelusikallista suolaa keitinveteen vasta viimeisen viiden minuutin aikana. Siivilöi pavut ja siirrä sivuun odottamaan.
  2. Huuhtele kaksi desiä kvinoaa tiheäreikäisessä siivilässä ja keitä sitä yhdellä kasvisliemikuutioll a maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. 10 minuutin jälkeen lisää kattilaan kaksi desiä ruokakauraa ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Valuta kypsät jyvät ylimääräisestä vedestä.
  3. Pilko 50 grammaa lehtikaalia, yksi parsakaali ja yksi kesäkurpitsa pellille. Pirskottele päälle kaksi ruokalusikallista seesamiöljyä ja paahda 220 asteessa uunin ylätasolla 10 minuuttia. Mausta suolaripauksella.
  4. Sekoita puoli desiä seesamitahnaa, puoli desiä lämmintä vettä, puolikkaan sitruunan puristettu mehu, yksi ruokalusikallinen soijakastiketta, kaksi teelusikallista juoksevaa hunajaa, kaksi teelusikallista raastettua tuoretta inkivääriä ja yksi raastettu valkosipulinkynsi pienessä astiassa vispilällä.
  5. Kokoa vegekulho. Sekoita paahtokasvikset kaura-kvinoaan ja jaa seos annoksiksi lautasille tai kulhoihin. Kasaa päälle papuja ja lusikoi päälle kastiketta.

Lue myös: Trendikäs kulhoruoka on arjen pelastaja – näin kokoat sen evääksi tai aterialle

Lue myös Anna.fi: Vege-poke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegekulho

Sinun täytyy kommentoidaksesi.