Vegeragu gluteenittomalla linssipastalla

Vegeragu gluteenittomalla linssipastalla 

60+
min
4 annosta
yli 60 min
Punaisesta linssijauhosta tehty spagetti on täynnä kuitua ja proteiinia. Vegepasta-annos on helppo arkiruoka, josta tulee hyvä olo eikä turvotusta vatsaan.

Ainekset

1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 vartta selleriä
2 pientä porkkanaa
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl kuivayrttimausteseosta
2 laakerinlehteä
1 1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 tlk (400 g) säilykekirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
4 dl vettä tai kasvislientä
1 rkl punaviinietikkaa
2 x 285 g:n tetraa kypsiä vihreitä linssejä

Lisäksi:

400 g gluteenitonta pastaa (kuvassa linssijauhosta tehtyä spagettia)
vegaanista prosociano-parmesaania
tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna selleri ja kuutioi porkkana aivan pieneksi kuutioksi. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä kasarissa noin 10 minuuttia.

2. Lisää mausteet ja nesteet. Odota, että kastike kiehuu ja lisää sitten valutetut linssit. Anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä puoli tuntia. Lisää tarvittaessa kasvislientä tai vettä.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile kastikkeen kanssa. Raasta päälle juustoa ja koristele yrteillä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/18.

Linsseistä valmistuu maittavaa arkiruokaa:

linssi-porkkanakastike

Linssi-porkkanakastike

linssibolognaise

Linssibolognaise

sake, libanonilainen linssikeitto

Sakea, libanonilainen linssikeitto

Anna.fi: Intialainen kasvis-linssicurry 

04.04.2018
Sanna Mansikkamäki
Pekka Holmström/Otavamedia