Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegeragu gluteenittomalla linssipastalla

Punaisesta linssijauhosta tehty spagetti on täynnä kuitua ja proteiinia. Vegepasta-annos on helppo arkiruoka, josta tulee hyvä olo eikä turvotusta vatsaan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Linssikastike:

  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 vartta selleriä
  • 2 pientä porkkanaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl kuivayrttimausteseosta
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tlk (400 g) säilykekirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
  • 4 dl vettä tai kasvislientä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 x 285 g:n tetraa kypsiä vihreitä linssejä

Lisäksi:

  • 400 g gluteenitonta pastaa (kuvassa linssijauhosta tehtyä spagettia)
  • vegaanista prosociano-parmesaania
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Vegeragu gluteenittomalla linssipastalla valmistuu näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna selleri ja kuutioi porkkana aivan pieneksi kuutioksi. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä kasarissa noin 10 minuuttia.

2. Lisää kasvisten joukkoon mausteet ja nesteet. Odota, että kastike kiehuu ja lisää sitten valutetut linssit. Anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä puoli tuntia. Lisää tarvittaessa kasvislientä tai vettä.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä ja tarjoile kastikkeen kanssa. Raasta päälle juustoa ja koristele yrteillä. Nauti vegeragu gluteenittoman leivän kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 5/18.

Vinkki: Linsseistä valmistuu maittavaa arkiruokaa – ne ilahduttavat arjen aterioilla, keitoissa, padoissa ja salaateissa.

Lue myös Anna.fi: Linssikeitto viidellä tavalla – loihdi lisämakua itämaisilla mausteilla tai lempeyttä luonnonjogurtilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegeragu gluteenittomalla linssipastalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.