Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vegesuola

Vegesuola maustaa kesäruoat makoisiksi. Sipulista, porkkanasta ja viherpippurista valmistettu suola sopii myös lahjaksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vegesuola

  • 1 iso sipuli tai 1 nippu kevätsipuleita kuivattuna
  • 2 porkkanaa naatteineen kuivattuna
  • 1 tl viherpippuria
  • 2 dl karkeaa merisuolaa

Valmistusohje

Vegesuola tehdään helposti näin:

1. Kuivaa villiyrtit ja kasvikset eli iso sipuli tai nippu kevätsipuleita ja kaksi porkkanaa naatteineen. Raasta porkkana ennen kuivaamista. Kuivaa yrtit ja kasvikset sieni- tai kasviskuivurissa.

2. Porkkanaraaste vaatii yön yli kuivauksen noin 45 asteessa, muut yrtit kuivuvat noin 40 asteessa muutamassa tunnissa.

3. Sekoita kuivattu sipuli ja porkkana, teelusikallinen viherpippuria ja kaksi desilitraa karkeaa merisuolaa jauheeksi tehosekoittimen sekoituskulhossa. Vegesuola sopii kesäruokien maustamiseen tai lahjaksi.

Ohje on julkaistu Kotilieden Ihana Kesä -erikoislehdessä 2022.

Lue myös: Kala namak ällistyttää ja yllättää – musta suola maistuu ihan kananmunalta

Lue myös Anna.fi: Kastike kruunaa aterian – kokeile pähkinäistä satayta, tulista romescoa ja yrttistä chermoulaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegesuola

Sinun täytyy kommentoidaksesi.