hapanjuuri
Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Vehnäisen hapanjuuren valmistus

Tee oma vehnäinen hapanjuuri ja leivo elämäsi parasta leipää. Aikaavievä, mutta palkitseva harrastus vie helposti mennessään. Tämän hapanjuuren ohje on Eliisa Kuuselan Leipävallankumous (Readme) -kirjasta mukailtu. Kirjassa on myös lisätietoja prosessista. Vertaistukea löydät Hapanjuurileipurit fb-ryhmästä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vehnäisen hapanjuuren valmistus:

1 l:n astia, jossa on kansi (lasinen on kätevä, silloin näet parhaiten juuren kasvun)
vettä
keittiövaaka
puinen tikku tai lusikka
90 g haaleaa vettä (n. 27-asteista)
60 g tuoreita (luomu)ruisjauhoja (myö- hemmin vahvaa vehnäjauhoa)

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vehnäisen hapanjuuren valmistus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X