Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Vehnätortillat

Vehnätortillat syntyvät melko helposti kotikeittiössäkin ja maku palkitsee pienen vaivannäön monikertaisesti. Ohjeella valmistat 10-12 vehnätortillaa

Ainekset

Lisää kauppalistalle
12 dl durum-vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl öljyä
noin 3 dl vettä

Valmistusohje

Vehnätortillat syntyvät melko helposti kotikeittiössäkin ja maku palkitsee pienen vaivannäön monikertaisesti. Ohjeella valmistat 10-12 vehnätortillaa.

1. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja vaivaa taikinakoukulla noin 10 minuuttia.

2. Muovaa taikina pötköksi ja jaa 10 palaksi. Peitä palat kelmulla ja kauli palat jauhoisella alustalla noin 30 cm:n kokoisiksi tortilloiksi. Paista vehnätortillat kuivalla pannulla molemmin puolin ja peitä pyyhkeellä.

Kokeile myös muita meksikolaisia herkkuja:
Maissitortillat
Chili con carne
Guacamole
Ruoka.fi: Tomaatti-papusalsa

Kuva: Kristiina Kurronen/OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vehnätortillat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X