Veriappelsiini-ricottacrostata leivotaan helposti näin:
1. Tee hillo valmiiksi edellisenä päivänä, jos teet sen itse. Raasta kuoret ja kuori hedelmät. Irrota siemenet hedelmälihasta ja soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella.
2. Laita kattilaan sose ja kuoriraaste sokerin kanssa. Keitä kiehuvaksi ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostunutta vaahtoa lusikalla pois. Purkita puhtaaseen purkkiin ja nosta kylmään. Hillo on valmista seuraavana päivänä.
3. Vatkaa kevyesti haarukalla munasta rakenne rikki. Sekoita kuivat aineet ja sekoita niiden joukkoon pehmennyt voi, kuoriraaste, kananmuna ja vesi kevyesti vatkaten. Älä vaivaa taikinaa liiaksi, sekoita vain juuri sen verran, että ainekset sekoittuvat. Muotoile taikinasta pallo ja nosta taikina kulhossaan jääkaappiin jähmettymään tunniksi.
4. Painele taikina piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Säästä osa taikinasta koristeluun.
5. Levitä päälle ricottajuusto sekä hillo ja murusta taikinan loppu hillon päälle.
6. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä täysin ennen tarjoilua. Veriappelsiini-ricottacrostata on parasta seuraavana päivänä valmistuksesta.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/19.
Katso myös: Veriappelsiini – sesongin suosikki: katso vinkit ja parhaat reseptit
Katso myös Anna.fi/ruoka: Veriappelsiini-mozzarellasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Veriappelsiini-ricottacrostata – italialainen makea piirakka
Täydensi italialaisen illlallisemme.