Reseptit
yli 60 min
8
Kiitos

Veriappelsiini-ricottacrostata – italialainen makea piirakka

Crostatapiirakka on tuttu näky ita­lialaisen maalais­majoituksen aamiaisella. Murotaikinapoh­ja saa päälleen ricottajuustoa ja jotakin hil­loa, tällä kertaa veriappelsiinis­ta tehtyä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Pohja:

1 kananmuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
ripaus hienoa merisuolaa
125 g pehmeää voita
1 luomuveriappelsiinin raastettu kuori
2 rkl kylmää vettä

Päälle:

200 g ricottajuustoa
2 dl veriappelsiinihilloa

Veriappelsiinihillo:

4 luomuveriappelsiinia (kuoret ja hedelmäliha)
3 dl hillosokeria

Valmistusohje

1. Tee hillo valmiiksi edellisenä päivänä, jos teet sen itse. Raasta kuoret ja kuori hedelmät. Irrota siemenet hedelmälihasta ja soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella.

2. Laita kattilaan sose ja kuoriraaste sokerin kanssa. Keitä kiehuvaksi ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostunutta vaahtoa lusikalla pois. Purkita puhtaaseen purkkiin ja nosta kylmään. Hillo on valmista seuraavana päivänä.

3. Vatkaa kevyesti haarukalla munasta rakenne rikki. Sekoita kuivat aineet ja sekoita niiden joukkoon pehmennyt voi, kuoriraaste, kananmuna ja vesi kevyesti vatkaten. Älä vaivaa taikinaa liiaksi, sekoita vain juuri sen verran, että ainekset sekoittuvat. Muotoile taikinasta pallo ja nosta taikina kulhossaan jääkaappiin jähmettymään tunniksi.

4. Painele taikina piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Säästä osa taikinasta koristeluun.

5. Levitä päälle ricottajuusto sekä hillo ja murusta taikinan loppu hillon päälle.

6. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä täysin ennen tarjoilua. Piirakka on parasta seuraavana päivänä valmistuksesta.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/19.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Veriappelsiini-ricottacrostata – italialainen makea piirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X