Reseptit
4
Kiitos

Veriappelsiinirisotto á la ravintola BasBas

Veriappelsiinin sesonkikaudella Helsingin parhaimpien ravintoloiden joukkoon lis­tattu BasBas tarjoilee siitä tehtyä risottoa. Kokeile risoton valmistusta kotona.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Veriappelsiinirisotto á la ravintola BasBas:

noin 1 l kana- tai kasvislientä
2 salottisipulia
4 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 suuri luomuveriappelsiini tai 2 pientä
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Tarvitset risoton valmistamista varten kattilan tai kasarin.

2. Hienonna sipuli ja kuullota sitä oliiviöljyssä kasarissa. Lisää riisi ja jatka kuullotusta miedolla lämmöllä, kunnes riisi alkaa olla läpikuultava eli noin minuutin ajan. Lisää viini ja anna sen imeytyä. Lisää lientä riisin joukkoon pikkuhiljaa koko ajan hämmentäen. Keskilämpö on tässä hyvä, ettei riisi pala pohjaan, mutta kuitenkin imee tarpeeksi nestettä.

3. Raasta veriappelsiini ja purista mehu. Lisää ne risoton joukkoon puolessa välissä kypsennystä. Lisää kanalientä edelleen pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Anna veriappelsiinirisoton kypsyä yhteensä noin 20 minuuttia. kun riisi on al dente, eli siinä on vähän purutuntumaa, se on valmista.

4. Lisää raastettu parmesaani ja voi. Jos risotto on liian kuivaa, lisää vähän nestettä. Sen pitää olla löysää. Tarjoile heti.

Vinkki: Parhaat riisilajikkeet risottoon ovat carnaroli tai arborio.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 3/19.

Keskustelu

Oletteko itse lukeneet ohjetta läpi ollenkaan??
”Raasta veriappelsiini ja purista mehu” Miten sä nyt ”raastat veriappelsiinin”. Ja mikä se hyvä keskilämpö on? Olis myös hyvä sanoa, että lihaliemen pitää olla hyvin lämmintä. Se kannattaa pitää kattilassa, joka on lämpimällä levyllä. Risotto on vaativa ruoka tehdä ilman huonoja ohjeitakin.

Kommentoi juttua: Veriappelsiinirisotto á la ravintola BasBas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X