Verigreippisorbetti
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Laktoositon
Ainekset
- 4 verigreippiä
- 1 liivatelehti
- 0.5 dl sitruunamehua
- 1 kananmunanvalkuainen
- 1 dl tomusokeria
Valmistusohje
1. Pese ja halkaise verigreipit. Koverra hedelmälihat irti kuorista, säästä kuoret. Soseuta hedelmälihat tehosekoittimessa.
2. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatelehti liemeen. Kaada hieman jäähtynyt liivate liemi greippi-soseeseen.
3. Vaahdota valkuainen ja tomusokeri ja kääntele vaahto greippisoseeseen. Jäädytä seos jäätelökoneessa. Voit myös pakastaa seoksen, mutta kääntele silloin seosta muutaman kerran pakastamisen aikana, jotta siitä tulee tasaisempaa. Annostele sorbetti greipinkuoriin.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Verigreippisorbetti