Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Verileipä

Verileipä on mainio aamupalaleipä esimerkiksi kermaviilillä pehmennetyn puolukkasurvoksen kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
50  annosta

Ainekset

Verileipä

  • 0.5 l verta
  • 0.5 l vettä tai kaljaa
  • 30 g hiivaa
  • 1.5 rkl suolaa
  • 1 dl voisulaa
  • puolet ruisjauhoja
  • puolet ohrajauhoja

Valmistusohje

Verileipä leivotaan pohjalaisittain näin:

Verileipä syntyy helposti tällä pohjalaisella perinneohjeella. Tällä reseptillä teet 4-5 reikäleipää.

  1. Sekoita veri ja vesi tai kalja. Murenna joukkoon hiiva, lisää suola, voisula ja niin paljon ruis- ja ohrajauhoja, että saat pehmeän taikinan. Jaa taikina 4-5 osaan ja leivo ne ohuiksi, pyöreiksi reikäleiviksi. Kohota leivät hyvin, noin tunnin ajan, liinan alla.
  2. Pistele leivät ja paista noin 225 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsät.
  3. Tarjoa verileipä kermaviilillä pehmennetyn puolukkasurvoksen kanssa.

Kokeile myös kurikkalaista perunakropsua eli perunapannukakkua.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Syksyiset veriletut

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Verileipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.