Verileipä
Verileipä on mainio aamupalaleipä esimerkiksi kermaviilillä pehmennetyn puolukkasurvoksen kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
Ainekset
Verileipä
- 0.5 l verta
- 0.5 l vettä tai kaljaa
- 30 g hiivaa
- 1.5 rkl suolaa
- 1 dl voisulaa
- puolet ruisjauhoja
- puolet ohrajauhoja
Valmistusohje
Verileipä leivotaan pohjalaisittain näin:
Verileipä syntyy helposti tällä pohjalaisella perinneohjeella. Tällä reseptillä teet 4-5 reikäleipää.
- Sekoita veri ja vesi tai kalja. Murenna joukkoon hiiva, lisää suola, voisula ja niin paljon ruis- ja ohrajauhoja, että saat pehmeän taikinan. Jaa taikina 4-5 osaan ja leivo ne ohuiksi, pyöreiksi reikäleiviksi. Kohota leivät hyvin, noin tunnin ajan, liinan alla.
- Pistele leivät ja paista noin 225 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsät.
- Tarjoa verileipä kermaviilillä pehmennetyn puolukkasurvoksen kanssa.
Kokeile myös kurikkalaista perunakropsua eli perunapannukakkua.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Syksyiset veriletut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Verileipä