Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vesimeloni-fetasalaatti

Vesimeloni-fetasalaatti on hellepäivän pelastus. Suolaisen fetan ja raikkaan makean vesimelonin yhdistelmä on klassikko. Kurkkaa helppo ohje!

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vesimeloni-fetasalaatti

  • 1 kg vesimelonia (kuorittuna)
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 dl kivettömiä kalamataoliiveja
  • 1 punasipuli
  • 10 mintunlehteä

Kastike

  • 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Vesimeloni-fetasalaatti tehdään helposti näin:

  1. Kuori kilo vesimelonia ja leikkaa se viipaleiksi. Asettele viipaleet tarjoiluastiaan.
  2. Murusta 200 grammaa fetajuustoa vesimelonin päälle. Viipaloi yksi sipuli ja varret, jos käytät kesäistä varsisipulia. Lisää sipuli ja yksi desilitra oliiveja salaatin päälle.
  3. Sekoita yhden sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu, neljä ruokalusikallista oliiviöljyä ja yksi neljäsosa teelusikallista suolaa ja mustapippuria pienessä purkissa.
  4. Viimeistele vesimeloni-fetasalaatti pirskottelemalla kastiketta salaatin päälle.
  5. Lisää lopuksi annokseen minttua.

Lue myös: Hellepäivän ruokia – poimi virkistävät herkutteluideat vesimelonista

Lue myös Anna.fi: Vesimeloni-piparminttumehujäät

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vesimeloni-fetasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.