
Vesimeloni-fetasalaatti
Vesimeloni-fetasalaatti on hellepäivän pelastus. Suolaisen fetan ja raikkaan makean vesimelonin yhdistelmä on klassikko. Kurkkaa helppo ohje!
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Munaton
Ainekset
Vesimeloni-fetasalaatti
- 1 kg vesimelonia (kuorittuna)
- 200 g fetajuustoa
- 1 dl kivettömiä kalamataoliiveja
- 1 punasipuli
- 10 mintunlehteä
Kastike
- 1 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 4 rkl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Vesimeloni-fetasalaatti tehdään helposti näin:
- Kuori kilo vesimelonia ja leikkaa se viipaleiksi. Asettele viipaleet tarjoiluastiaan.
- Murusta 200 grammaa fetajuustoa vesimelonin päälle. Viipaloi yksi sipuli ja varret, jos käytät kesäistä varsisipulia. Lisää sipuli ja yksi desilitra oliiveja salaatin päälle.
- Sekoita yhden sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu, neljä ruokalusikallista oliiviöljyä ja yksi neljäsosa teelusikallista suolaa ja mustapippuria pienessä purkissa.
- Viimeistele vesimeloni-fetasalaatti pirskottelemalla kastiketta salaatin päälle.
- Lisää lopuksi annokseen minttua.
Lue myös: Hellepäivän ruokia – poimi virkistävät herkutteluideat vesimelonista
Lue myös Anna.fi: Vesimeloni-piparminttumehujäät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vesimeloni-fetasalaatti