Reseptit
yli 60 min
4

Vesimeloni-kiivijäätelötikut

Tuoreista hedel­mistä valmistuu nopeasti upean värisiä jäätelötik­kuja. Tee isom­pi satsi kerrallaan pakkaseen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vesimeloni-kiivijäätelötikut:

170 g vesimelonia
(sokeria)
2 kiiviä
1/4 dl vettä

Valmistusohje

Vesimeloni-kiivijäätelötikkujen valmistamiseen tarvitset vain kolme raaka-ainetta ja sauva-tai tehosekoittimen.

Tee näin:

1. Halkaise vesimeloni ja leikkaa vihreä kuori kokonaan pois. Paloittele hedelmäliha ja poista siemenet.

2. Soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria.

3. Kaada massa jäätelömuotteihin. Jätä muotti vähän vajaaksi kiivimassaa varten.

4. Kuori kiivit ja paloittele hedelmäliha. Soseuta hedelmäliha veden kanssa tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria. Mitä kypsempi kiivi on, sitä vähemmän se tarvitsee sokeria.

5. Ota muotti pois pakkasesta ja kaada kiivisose muotteihin. Jätä noin 1 cm laajenemisvaraa. Laita jäätelötikut muotteihin niin, että tikut pysyvät pystyssä. Nosta muotit takaisin pakkaseen noin 3 tunniksi tai seuraavaan päivään. Kasta muotti varovasti kuumaan veteen ja irrota jäätelötikut.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/18.

Lisää herkkuja hellepäivään:

mehujää

Helppo mehujää

marja-vesimelonislush

Marja-vesimelonislush eli jäähilejuoma

grillatut vesimelonivartaat ja minttu-jogurttikastike

Grillatut vesimelonivartaat ja minttu-jogurttikastike

Anna.fi: Vesimeloni-piparminttumehujäät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vesimeloni-kiivijäätelötikut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X