Vesimeloni-kiivijäätelötikut
Valmistusohje
Vesimeloni-kiivijäätelötikkujen valmistamiseen tarvitset vain kolme raaka-ainetta ja sauva-tai tehosekoittimen.
Tee näin:
1. Halkaise vesimeloni ja leikkaa vihreä kuori kokonaan pois. Paloittele hedelmäliha ja poista siemenet.
2. Soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria.
3. Kaada massa jäätelömuotteihin. Jätä muotti vähän vajaaksi kiivimassaa varten.
4. Kuori kiivit ja paloittele hedelmäliha. Soseuta hedelmäliha veden kanssa tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria. Mitä kypsempi kiivi on, sitä vähemmän se tarvitsee sokeria.
5. Ota muotti pois pakkasesta ja kaada kiivisose muotteihin. Jätä noin 1 cm laajenemisvaraa. Laita jäätelötikut muotteihin niin, että tikut pysyvät pystyssä. Nosta muotit takaisin pakkaseen noin 3 tunniksi tai seuraavaan päivään. Kasta muotti varovasti kuumaan veteen ja irrota jäätelötikut.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/18.
Lisää herkkuja hellepäivään:
Marja-vesimelonislush eli jäähilejuoma
Keskustelu
Kommentoi juttua: Vesimeloni-kiivijäätelötikut