Vesimelonikakku
Terveellinen vesimelonikakku yllättää helppoudellaan ja maistuu ihanan raikkaalta. Tämä kaunis kakku valmistuu ilman uunia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Vesimelonikakku:
- 1 pieni tai keskikokoinen vesimeloni
- 2 dl kermaa
- 1 prk (200 g) rahkaa
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 limetin kuori
Koristeluun
- kookoslastuja
- mansikoita, mustikoita, vadelmia
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Leikkaa vesimelonista päät pois. Kuori terävällä puukolla kuoriosa pois niin, että pintaan ei jää valkoista osaa. Muotoile lopuksi puukolla pyöreäksi.
2. Kuivaa vesimeloni talouspaperilla ja laita tarjoiluvadille.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla ja raasta hyvin pestyn limetin kuori.
4. Levitä vaahto veitsellä tasaisesti joka puolelle. Ripottele reunoille kookoslastuja.
5. Koristele kakun pinta marjoilla ja sitruunmelissalla.
6. Tarjoa kakku mahdollisimman pian. Säilytä kylmässä.
Vinkki: Käytä leikatessa kakkulapiona terävää veistä. Nakuversio kakusta syntyy, kun vesimelonin leikkaa paksuiksi viipaleiksi ja täyttää kerrokset sokerikakun tapaan sekä jättää reunat paljaaksi.
Lisää reseptejä:
Vesimeloni-kermahyytelö Vesimelonimalja Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vesimelonikakku
Aineslistassa rahkaa, ohjeessa ei kuitenkaan ?