Reseptit
30-60 min
10

Vesimelonikakku

Terveellinen vesimelonikakku yllättää helppoudellaan ja maistuu ihanan raikkaalta. Tämä kaunis kakku valmistuu ilman uunia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vesimelonikakku:

1 pieni tai keskikokoinen vesimeloni
2 dl kermaa
1 prk (200 g) rahkaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 limetin kuori

Koristeluun

kookoslastuja
mansikoita, mustikoita, vadelmia
sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Leikkaa vesimelonista päät pois. Kuori terävällä puukolla kuoriosa pois niin, että pintaan ei jää valkoista osaa. Muotoile lopuksi puukolla pyöreäksi.

2. Kuivaa vesimeloni talouspaperilla ja laita tarjoiluvadille.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla ja raasta hyvin pestyn limetin kuori.

4. Levitä vaahto veitsellä tasaisesti joka puolelle. Ripottele reunoille kookoslastuja.

5. Koristele kakun pinta marjoilla ja sitruunmelissalla.

6. Tarjoa kakku mahdollisimman pian. Säilytä kylmässä.

Vinkki: Käytä leikatessa kakkulapiona terävää veistä. Nakuversio kakusta syntyy, kun vesimelonin leikkaa paksuiksi viipaleiksi ja täyttää kerrokset sokerikakun tapaan sekä jättää reunat paljaaksi.

Lisää reseptejä: 

Vesimeloni-kermahyytelö
Vesimelonimalja
Ruoka.fi: Vesimeloni-piparminttumehujäät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vesimelonikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X