1. Vuoraa yksi (15 cm) ja yksi (20 cm) kakkuvuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauho sekä leivinjauhe ja lisää seos vuorotellen maidon ja sulatetun voin kanssa taikinaan. Sekoita.
2. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia koosta riippuen tai, kunnes cocktailtikkuun ei enää tartu taikinaa. Nosta vuoat hetkeksi ritilälle jäähtymään. Pyöräytä kakkupohjat palettiveitsellä reunoista irti ja kumoa ritilälle. Anna kakkupohjien jäähtyä huolella, mieluiten seuraavaan päivään.
3. Laita jäiset vadelmat sekä lusikal- linen marmeladia kattilaan. Keitä muutama minuutti välillä sekoittaen. Nosta jäähtymään ja sekoita hetken kuluttua loput marmeladista joukkoon. Vaahdota kerma, lisää mascarpone tai kermarahka ja vatkaa ainekset tasaiseksi. Sekoita kolmasosa vadelmaseoksesta täyteosan joukkoon.
4. Pese kakkuvuoat ja vuoraa puhtaal- la leivinpaperilla. Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan. Nosta pohjalevyt vuokien pohjille ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Jaa väleihin tasaisesti ensin vadelmaseos ja levitä päälle vadelma-kermaseos. Nosta kakkulevyjen kannet päälle ja kostuta pinnat lopulla maidolla. Nosta kakut peitettyinä vetäytymään jääkaappiin noin puoleksi vuorokaudeksi.
5. Valmista kuorrutus. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja sokeri ja vatkaa ainekset tasaiseksi. Jaa kuorrute kahteen osaan ja värjää toinen vaaleanpunaisella ja toinen lilanvärisellä. Irrota isompi kakku vuosta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä päälle reilu puolet pinkistä kuorrutteesta niin, että kuorrutetta ylettää hieman myös reunoille. Tasoita pinta palettiveitsellä. Levitä alareunoille tummemman väristä kuorrutetta ja tasoita pinta lopuksi palettiveitsellä niin, että rajat hieman sekoittuvat.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vesiväritäytekakku