
Vietnamilainen kanasalaatti
Yksi parhaista tavoista hyödyntää herkullinen varhaiskaali, on tehdä siitä salaatti. Vietnamilainen kanasalaatti on ruokaisa ja mehevä salaatti, josta löytyy niin makua kuin suutuntumaakin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Vietnamilainen kanasalaatti:
- 3 kypsää broilerin fileeleikettä
- 1 rkl öljyä
- 1 tl pihvimaustetta (suolaton)
- ¼ tl suolaa
- 4 porkkanaa
- 1 pieni varhaiskaali tai 1 kiinankaali
- 3 varsisellerin vartta
- 1 kurkku
- 1 salottisipuli
- nippu tuoretta minttua ja korianteria
- 1 dl suolapähkinöitä
Kastike
- 3 limetin mehu
- 1,5 rkl kalakastiketta
- pala tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 raastettu valkosipulinkynsi
- ½ hienonnettu punainen chili
- ¼ tl sokeria
Valmistusohje
Vietnamilainen kanasalaatti valmistuu näin.
1. Paista broilerit pannulla mehukkaan kypsiksi ja mausta. Anna vetäytyä folion alla. Jäähdytä ja revi suikaleiksi.
2. Kuori porkkanat ja raasta julienneraudalla ohuenohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kaali, varsisellerit, kurkku ja kuorittu salottisipuli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna yrtit. Hienonna suolapähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
3. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään, ja valuta kastike joukkoon. Anna kanasalaatin maustua viileässä hetki ennen tarjoilua.
Kokeile myös muita maukkaita salaatteja: Aasialainen kanasalaatti Itämainen salaatti Korealaiset salaattikääröt Ruoka.fi: Kaalisalaatti vietnamilaisittain
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vietnamilainen kanasalaatti
Varmaan hyvää mutta liian paljon erilaisia aineksia, etsi nyt niitä kaupasta missä mitäkin löytyy eivät ole joka keittiön perusaineksia. Maanantain ruoka saisi olla nopeaa perusaineksista valmistuvaa. Kati Nappa 😃 osasi neuvoa perusruokaa perheille.
Oli hyvää, vaikka lähikaupasta ei kaikkia aineksia löytynytkään. Korvasin kaalin wokkivihanneksilla ja minttu vain jäi suoraan pois. Kastike mainio!