Reseptit
alle 30 min
15

Vietnamilainen kanasalaatti

Yksi parhaista tavoista hyödyntää herkullinen varhaiskaali, on tehdä siitä salaatti. Vietnamilainen kanasalaatti on ruokaisa ja mehevä salaatti, josta löytyy niin makua kuin suutuntumaakin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vietnamilainen kanasalaatti:

3 kypsää broilerin fileeleikettä
1 rkl öljyä
1 tl pihvimaustetta (suolaton)
ripaus suolaa
4 porkkanaa
1 pieni varhaiskaali tai 1 kiinankaali
3 varsisellerin vartta
1 kurkku
1 salottisipuli
nippu tuoretta minttua ja korianteria
1 dl suolapähkinöitä

Kastike

3 limetin mehu
1,5 rkl kalakastiketta
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 raastettu valkosipulinkynsi
½ hienonnettu punainen chili
ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Paista broilerit pannulla mehukkaan kypsiksi ja mausta. Anna vetäytyä folion alla. Jäähdytä ja revi suikaleiksi.

2. Kuori porkkanat ja raasta julienneraudalla ohuenohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kaali, varsisellerit, kurkku ja kuorittu salottisipuli ohuiksi suikaleiksi. Hienonna yrtit. Hienonna suolapähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

3. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään, ja valuta kastike joukkoon. Anna kanasalaatin maustua viileässä hetki ennen tarjoilua.

Kokeile myös muita maukkaita salaatteja:
Aasialainen kanasalaatti
Itämainen salaatti
Korealaiset salaattikääröt
Ruoka.fi: Kaalisalaatti vietnamilaisittain

Keskustelu

Varmaan hyvää mutta liian paljon erilaisia aineksia, etsi nyt niitä kaupasta missä mitäkin löytyy eivät ole joka keittiön perusaineksia. Maanantain ruoka saisi olla nopeaa perusaineksista valmistuvaa. Kati Nappa 😃 osasi neuvoa perusruokaa perheille.

Kommentoi juttua: Vietnamilainen kanasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X