Viherpippurijuustokeitto
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 4 (noin 600 g) jauhoista perunaa
- 1 ison purjon vaalea osa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl öljyä
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- noin 9 dl kasvis- tai kanalientä
- 1 pkt (250 g) viherpippurisulatejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 rkl hunajaa
Lisäksi:
- poron kylmäsavurouhetta
Valmistusohje
1. Kuori ja pilko perunat. Halkaise, puhdista ja leikkaa purjo pieniksi paloiksi. Murskaa valkosipulinkynsi.
2. Kuullota sipuleita tovi kattilassa öljyssä ja lisää perunapalat. Lisää valkoviini ja kasvis- tai kanaliemi. Anna kasvisten hautua kypsiksi noin 15 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.
3. Paloittele sulatejuusto pieniksi kuutioiksi ja lisää kuumaan liemeen. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää kerma ja mausta sinapilla ja hunajalla. Sekoita ja kuumenna höyryävän kuumaksi. Voit tarjota keiton kanssa kevyesti pannulla paahdettua poron kylmäsavurouhetta ja paahdettuja lapinrieskakolmioita.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Viherpippurijuustokeitto