Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vihreä ahvenkeitto

Vihreä ahvenkeitto saa hienostuneen maun ja upean värin valkoviinistä, salaattifenkolista, tillistä ja sokeriherneistä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vihreä ahvenkeitto

  • 400 g ahvenfileitä (tai noin 1 kg ahvenia)
  • 2 kpl uutta sipulia varsineen
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2.5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 8 dl vähäsuolaista kalalientä (itse keitettyä tai fondista valmistettua)
  • 450 g uusia perunoita
  • 200 g salaattifenkolia
  • 200 g lehtiselleriä
  • 200 g sokeriherneitä
  • 10 kpl maustepippuria
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • pari oksaa timjamia (tai ½-1 tl kuivattua)
  • 1 tl vastarouhittua pippurisekoitusta
  • 1 ruukku tilliä
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

Vihreä ahvenkeittoVihreä ahvenkeitto valmistuu näin helposti:
  1. Pese ja kuori perunat, puhdista ja pilko kasvikset, leikkaa kalafi leet ruodottomiksi. Jos käytät kokonaisia ahvenia perkaa ja suomusta ne ja keitä kypsäksi mineraalisuolalla, sipulilla ja maustepippurilla maustetussa vedessä. Käytä kalaliemi ja perattu kala keittoon.
  2. Kuullota sipuli öljyssä (säästä varsisilppua koristeluun), lisää valkoviini ja mausteet ja anna kiehua hetki. Lisää kalaliemi ja perunat sekä 5 minuutin kuluttua muut kasvikset ja keitä melkein kypsäksi.
  3. Lisää ahvenet sekä pippuria ja hienonnettua tilliä. Anna kalan kypsyä vaaleaksi ja tarkista maku. Kalafileet voi myös paistaa öljytyllä pannulla, maustaa ripauksella suolaa ja pippuriaja nostaa keittoannosten päälle.
  4. Tarjoa ahvenkeitto hyvän leivän tai esimerkiksi paahdettujen ruisleipätikkujen kanssa.

Vinkki: Vihreä ahvenkeitto on kepeä, yhdessä annoksessa on 900 kJ (210 kcal) ja kolesterolia 60 mg

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään välimerellinen kalakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vihreä ahvenkeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.