Reseptit
alle 30 min

Himahella

Vihreä hummus

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 tlk säilöttyjä kikherneitä
2-4 valkosipulinkynttä
1 dl silputtua lehtipersiljaa
½ tl jeeraa eli juustokuminaa
½ dl seesamiöljyä
½ dl oliiviöljyä
½ sitruunanmehu
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Vihreä hummus on helppo kikhernetahna, joka sopii vaikka leivän päälle sipaistavaksi. Hummus on myös mainio dippikastike pitakolmioille.

1. Huuhdo ja valuta kikherneet lävikössä.

2. Pane kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä karkeaksi soseeksi. Lisää joukkoon tarvittaessa vettä sen verran, että seos notkistuu tahnamaiseksi.

3. Lusikoi hummus tarjoiluastiaan ja tasoittele hiukan keskeltä. Lorauta päälle tilkka oliiviöljyä ja tarjoa pitaleivän tai pitakolmioiden kanssa.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.