Reseptit
alle 30 min
4

Vihreä kasvispasta

Ainekset

Lisää kauppalistalle
300 g pastaa
vettä
1 tl suolaa
3 viipaletta vaaleaa leipää
0.5 dl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 rkl oliiviöljyä
150 g vihreitä papuja
200 g parsakaalia
puolikkaan sitruunan mehu
mustapippuria
ruukullinen basilikaa
4 rkl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

 

  1. Murenna leipä ja paista runsaassa oliiviöljyssä kauniin kullan ruskeaksi. Esikeitä pavut ja parsakaali lähes kypsiksi runsaassa vedessä, noin 5 minuuttia.
  2. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi, varo keittämästä liikaa.
  3. Pastan kiehuessa valmista kasvikset. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä paistinpannulla ja paista siinä pilkotut valkosipulin kynnet. Lisää esikeitetyt ja pilkotut pavut ja parsakaalit, paista hetki. Mausta kasvikset sitruunan mehulla ja mustapippurilla. Nosta paistinpannu liedeltä ja lisää silputut basilikanlehdet.
  4. Sekoita keskenään valutettu kypsä pasta ja kasvikset. Kokoa annokset lautasille ja ripottele jokaiselle annokselle noin ruokalusikallinen parmesaanijuustoa sekä leipämurua. Lisää tarvittaessa tilkka oliiviöljyä ja tarjoile heti.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vihreä kasvispasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X