Vihreä kasvispasta
Vihreä kasvispasta syntyy hetkessä parskaalista. Erityisesti Välimeren maissa parsakaalia käytetään satokauden kuluessa runsaasti pastaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Vihreä kasvispasta
- 300 g pastaa
- vettä
- 1 tl suolaa
- 3 viipaletta vaaleaa leipää
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 150 g vihreitä papuja
- 200 g parsakaalia
- ½ sitruunan mehu
- 1 rouhaisu mustapippuria
- 1 ruukullinen basilikaa
- 4 rkl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
Vihreä kasvispasta syntyy näin helposti:
- Murenna leipä ja paista runsaassa oliiviöljyssä kauniin kullan ruskeaksi. Esikeitä pavut ja parsakaali lähes kypsiksi runsaassa vedessä, noin 5 minuuttia.
- Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan napakan kypsäksi, varo keittämästä liikaa.
- Pastan kiehuessa valmista kasvikset. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä paistinpannulla ja paista siinä pilkotut valkosipulin kynnet. Lisää esikeitetyt ja pilkotut pavut ja parsakaalit, paista hetki. Mausta kasvikset sitruunan mehulla ja mustapippurilla. Nosta paistinpannu liedeltä ja lisää silputut basilikanlehdet.
- Sekoita keskenään valutettu kypsä pasta ja kasvikset. Kokoa annokset lautasille ja ripottele jokaiselle annokselle noin ruokalusikallinen parmesaanijuustoa sekä leipämurua. Lisää tarvittaessa tilkka oliiviöljyä ja tarjoile vihreä kasvispasta heti.
Katso myös: Parsakaali on herkullinen superruoka – tutustu terveysvaikutuksiin ja maukkaisiin resepteihin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pasta x 7 – ota talteen herkulliset reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vihreä kasvispasta