Reseptit
30-60 min

Vihreä kesäpiirakka

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 dl hiivaleipäjauhoja
100 g voita tai margariinia
0.5 tl leivinjauhetta
noin 3 rkl Kylmää vettä

täyte:

1 rasia maitorahkaa (250 g)
3 kananmunaa
yrtti- tai aromisuolaa
2 valkosipulinkynttä
noin 0,5 dl kermaa
1.5 dl keitettyä pinaattia (170 g pakasterasia)

salaatti:

4-5 dl keitettyjä herneitä
retiisiä
3 rkl öljyä
sinappia, sitruunapippuria
(valkosipulia)

Valmistusohje

  1. Nypi jauhot, leivinjauhe ja rasva murumaiseksi. Lisää kylmää vettä ja sekoita ainekset taikinaksi. Taputtele taikina litteäksi ja pidä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  2. Kauli taikina levyksi ja nosta vuokaan (halkaisija 23 cm), pistele ja pidä viileässä vielä 30 minuuttia.
  3. Sekoita maitorahka, kananmunat, pinaatti ja kermatilkka ja mausta seos. Levitä täyte piirakkapohjalle ja paista uunin alimmalla ritilällä ensin 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia ja sitten 200 asteen lämmössä noin 15 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
  4. Mausta kylmät, kypsät herneet sinapilla, sitruunapippurilla tai sitruunamehulla ja valkosipulilla maustetulla öljyllä. Lisää retiisiä, kesäkurpitsaa ja ruohosipulia ja levitä salaatti jäähtyneen piirakan päälle.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.