1. Kuori ja hienonna 1 salottisipuli. Laita purkkiin sipuli,1/2 tl suolaa ja peitä viinietikalla. Jätä marinoitumaan.
2. Pese ja keitä noin 10 kpl varhaisperunoita kuorineen al dente. Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi.
3. Keitä 4 kananmunaa 6 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla, kuori ja puolita.
4. Pese 2 dl pitkiä vihreitä papuja, poista kovat päät. Keitä suolatussa vedessä 4 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla. Valuta.
5. Pese ja halkaise 1 pieni fenkoli, leikkaa vihannesleikkurilla todella ohuiksi siivuiksi. Pese 1/2 kurkkua, leikkaa kuori- maveitsellä osa kuoresta pois, kaavi siemenet ja leikkaa siivuiksi.
6. Tee kastike. Laita tehosekoittimeen kastikkeen 1 ruukku basilikaa, 1⁄2 dl ruohosipulia, 1⁄2 dl tilliä, 2 valkosipulinkynttä, 2 rkl kapriksia, (1 anjovisfilee), 1⁄2 tl suolaa, 1 dl majoneesia ja halutessasi 1 anjovisfilee. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta 2 rkl sitruunamehua.
7. Laita isoon kulhoon perunat, pavut, fenkoli ja kurkku. Lisää noin puolet kastikkeesta, rouhittua mustapippuria, 2 rkl hienonnettua ruohosipulia ja 2 rkl tilliä. Sekoita hyvin, jotta maut tarttuvat joka puolelle. Tarkista maku. Loput kastikkeesta voi tarjota erikseen tai tehdä uusi satsi salaattia.
8. Lisää vielä tarvittaessa suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Lisää päälle kananmunat ja valutetut marinoidut sipulit. Koristele tillillä ja ruohosipulilla.
Lue myös: Toimiiko Potturi-perunanpesulaite? Testitulos yllätti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vihreä perunasalaatti