Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit
Raikas ja miedon ruohomainen vihreä tee antaa makua grillattavalle lohelle. Helposti hajoava kala ja vihannekset on helppo grillata tarttumattomassa grillikorissa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 700–800 g lohifileen paksuinta osaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 ps vihreää teetä
- 1 tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa lohesta neljä annospalaa. Leikkaa jokaiseen palaan keskelle viilto nahkaan saakka. Käännä palat auki lohimedaljongeiksi.
2. Sivele lohimedaljonkien molemmille puolille seesamiöljyä. Ripottele leivinpaperoidun leikkuulaudan päälle tasaisesti teepussin sisältö ja sirota päälle mausteet. Kääntele lohipalat mausteseoksessa.
3. Nosta lohipalat grillikorissa tai -alustassa kuumaan grilliin. Anna niiden paahtua kunnolla pohjasta. Käännä ja vähennä lämpöä, ja grillaa vielä muutama minuutti toiselta puolelta. Tarjoa grillatun lohen kanssa grillattua salaattia ja limetti-jogurttikastiketta.
Lisää reseptejä:
Cape malay -lohi Kala-kasvisvartaat Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit