Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit

Raikas ja miedon ruohomainen vihreä tee antaa makua grillattavalle lohelle. Helposti hajoava kala ja vihannekset on helppo grillata tarttumattomassa grillikorissa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 700–800 g lohifileen paksuinta osaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 ps vihreää teetä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa lohesta neljä annospalaa. Leikkaa jokaiseen palaan keskelle viilto nahkaan saakka. Käännä palat auki lohimedaljongeiksi.

2. Sivele lohimedaljonkien molemmille puolille seesamiöljyä. Ripottele leivinpaperoidun leikkuulaudan päälle tasaisesti teepussin sisältö ja sirota päälle mausteet. Kääntele lohipalat mausteseoksessa.

3. Nosta lohipalat grillikorissa tai -alustassa kuumaan grilliin. Anna niiden paahtua kunnolla pohjasta. Käännä ja vähennä lämpöä, ja grillaa vielä muutama minuutti toiselta puolelta. Tarjoa grillatun lohen kanssa grillattua salaattia ja limetti-jogurttikastiketta.

Lisää reseptejä:

Cape malay -lohi Kala-kasvisvartaat Ruoka.fi: Teriyakilohi

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.