Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vihreät pavut Julia Childin tapaan

Kokkaa vihreät pavut Julia Childin tapaan. Julia Child tuli tunnetuksi useista julkaisemistaan kirjoista ja televisiotyöstään. Julia halusi tehdä ranskalaista keittiötä tunnetuksi tavallisille amerikkalaisille. Julia Child opettaa kuuluisassa keittokirjassaan, Ranskalaisen keittiön salaisuudet, että papujen liika keittäminen voi olla kohtalokasta niiden värille, maulle ja koostumukselle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Vihreät pavut Julia Childin tapaan

  • 400 g vihreitä papuja
  • 50 g voita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl hienonnettua rakuunaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Vihreät pavut Julia Childin tapaan tehdään helposti näin:

1. Huuhtele pavut ja poista kannat. Nosta pavut laakeaan kasariin ja kaada päälle pari desiä kiehuvaa vettä. Peitä kasari kannella ja anna papujen höyrystyä täydellä teholla muutama minuutti. Poista kansi ja ravistele hieman, jotta kaikki kosteus haihtuu.

2. Lisää kuumien papujen joukkoon voita ja anna papujen saada hieman väriä. Ravistele pannua hieman. Lisää joukkoon loraus sitruunamehua ja hienonnettuja yrttejä. Mausta vihreät pavut Julia Childin tapaan suolalla ja mustapippurirouheella.

Lue myös: Pavut ja linssit ovat edullista arkiruokaa – näin valmistat ne oikein

Lue myös Anna.fi: Soijakastikkeessa marinoidut vihreät pavut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vihreät pavut Julia Childin tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.