Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Viikuna-mantelitäyte joulutortuille

Kokeile joulutorttujen täyteeksi vaihteksi jotain vähän erilaista. Mantelimassa ja viikunahillo ovat ihania yhdessä ja sopi­vat torttuihin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Viikuna-mantelitäyte joulutortuille

  • 150 g mantelimassaa

Viikunamarmeladi:

  • 200 g kuivattuja viikunoita
  • 3-4 dl vettä
  • 1 dl hillo-marmeladisokeria
  • 1 kanelitanko
  • ¼ dl amarettolikööriä

Valmistusohje

1. Laita mantelimassa jääkaappiin.

2. Silppua kuivatut viikunat. Laita kaikki aineet kattilaan amarettoa lu­kuun ottamatta ja keitä 20 minuuttia.

3. Ota kattila pois liedeltä, poista ka­nelitanko ja lisää joukkoon amaretto.

4. Leikkaa jääkaappikylmästä mante­limassapötköstä 12 viipaletta ja pai­nele ne sormin hieman litteämmiksi.

5. Täytä tortut mantelimassaviipa­leella ja viikunahillolla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Vaihtelua joulutorttuihin myös näillä ohjeilla:

Joulutortut voi täyttää esimerkiksi suklaalla ja kastanjatahnalla.

Parhaat joulutortut

puolukka-kirsikkaneliöt
© Tiina Rantanen

Puolukka-kirsikkaneliöt

luumutortut tuoreesta luumusta

Luumutortut tuoreista luumuista

Anna.fi: Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viikuna-mantelitäyte joulutortuille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.