Viikuna-pähkinäleipä
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2.5 dl piimää
- 2.5 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1.5 tl suolaa
- 0,75 dl tummaa leipäsiirappia
- 1 maustemitta jauhettua neilikkaa
- 0.5 tl jauhettua korianteria
- 0.5 tl anista
- 1 maustemitta jauhettua maustepippuria
- 1 dl mämmi- ja leipämaltaita
- 2 dl ruisjauhoja
- noin 9-10 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl öljyä
- 200 g kuivattuja viikunoita
- 1-2 dl parapähkinöitä
Vuoan leivitykseen:
- voita tai margariinia
- leseitä tai hiutaleita
Valmistusohje
1. Sekoita piimä ja vesi keskenään ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja siirappi, mausteet sekä maltaat.
2. Lisää ensin ruisjauhot ja alusta sitten vehnäjauhoja sen verran, että taikinasta tulee napakkaa. Lisää öljy. Anna taikinan kohota.
3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa joukkoon viikunat ja rouhitut pähkinät. Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne voideltuihin ja hiutaleilla tai leseillä leivitettyihin leipävuokiin.
4. Kohota leivät liinan alla, pistele ne ja paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Viikuna-pähkinäleipä