Reseptit

Viikuna-pähkinäleipä

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 2.5 dl piimää
  • 2.5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 0,75 dl tummaa leipäsiirappia
  • 1 maustemitta jauhettua neilikkaa
  • 0.5 tl jauhettua korianteria
  • 0.5 tl anista
  • 1 maustemitta jauhettua maustepippuria
  • 1 dl mämmi- ja leipämaltaita
  • 2 dl ruisjauhoja
  • noin 9-10 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl öljyä
  • 200 g kuivattuja viikunoita
  • 1-2 dl parapähkinöitä

Vuoan leivitykseen:

  • voita tai margariinia
  • leseitä tai hiutaleita

Valmistusohje

Viikuna-pähkinäleipä

1. Sekoita piimä ja vesi keskenään ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja siirappi, mausteet sekä maltaat.
2. Lisää ensin ruisjauhot ja alusta sitten vehnäjauhoja sen verran, että taikinasta tulee napakkaa. Lisää öljy. Anna taikinan kohota.
3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa joukkoon viikunat ja rouhitut pähkinät. Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne voideltuihin ja hiutaleilla tai leseillä leivitettyihin leipävuokiin.
4. Kohota leivät liinan alla, pistele ne ja paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viikuna-pähkinäleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.