Reseptit

Viikuna-suklaasalami

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 10 Marie-keksiä
  • 150 g hasselpähkinää
  • 10 kuivattua viikunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl Amaretto-likööriä

pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

Viikuna-suklaasalami
  • Valmistusaika 20 minuuttia + suklaatangon kovettuminen

1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa ja nosta jäähtymään.

2. Hienonna keksit, hasselpähkinät ja viikunat. Lisää kaikki ainekset suklaa-voiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jähmettyä hetki jääkaapissa.

3. Jaa kiinteähkö massa kahden tuorekelmupalan päälle ja muotoile palat kelmun avulla makkaran muotoisiksi tangoiksi. Nosta jääkaappiin kovettumaan vähintään 6 tunniksi. Kierittele kiinteä suklaatanko siivilöidyssä tomusokerissa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viikuna-suklaasalami

Sinun täytyy kommentoidaksesi.