Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Viikunahillo tuoreista viikunoista

Viikunahillo sopii joulun juustopöytään. Tee tätä ihanaa mausteista viikunahilloa itsellesi ja lahjaksi ystävälle. Tällä viikunahillo-ohjeella valmistat noin puolitoista kiloa hilloa.

Ainekset

Viikunahillo

  • 1 kg tuoreita viikunoita
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 kanelitanko
  • 500 g hillosokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl konjakkia

Valmistusohje

Viikunahillo tuoreista viikunoista valmistuu helposti. Tällä ohjeella valmistat noin 1 ½ kg viikunahilloa.

1. Huuhdo ja kuutioi viikunat. Kaada ainekset kattilaan, sekoita ja anna mehustua noin kaksi tuntia.

2. Kuumenna ainekset kiehuvaksi ja keitä hiljalleen puolisen tuntia. Poista kanelitanko. Soseuta seos ja kaada viikunahillo puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin.

Vinkki: Mausteinen viikunahillo sopii juustotarjottimelle tai paahtoleivälle.

Katso myös: Viikuna-puolukkahillo

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pienet viikuna-juustopiiraat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viikunahillo tuoreista viikunoista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.