Reseptit
yli 60 min

Viikunasämpylät

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl ruisrouhetta
3 dl kiehuvaa vettä
50 g hiivaa
2 dl maustamatonta jogurttia
2 tl hienokiteistä merisuolaa
2 rkl hunajaa
8 kuivattua viikunaa
noin 8 dl hiivaleipäjauhoja
25 g pehmeää voita tai margariinia

Valmistusohje

  • 18 kpl
  • valmistusaika 2 tuntia
  • paistoaika 10-12 minuuttia

1. Mittaa kulhoon ruisrouhe ja kaada päälle kiehuvan kuuma vesi. Sekoita ainekset ja anna seoksen turvota puolen tunnin ajan.

2. Liota hiiva pieneen tilkkaan kädenlämpöistä vettä ja lisää ruisseokseen. Lisää joukkoon jogurtti, suola ja hunaja. Saksi viikunoista kova kanta pois ja leikkaa pienen pieniksi paloiksi. Lisää taikinan joukkoon muutama desi hiivaleipäjauhoja hyvin vatkaten. Lisää viikunat, pehmeä rasva ja loput jauhoista. Alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

3. Leivo taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä pitkänomaisia sämpylöitä. Anna kohota noin 10 minuuttia. Vedä terävällä veitsellä viillot sämpylöiden pintaan ja paista 225-asteisessa uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikunasämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X