Reseptit

Viikunasämpylät

Ainekset

  • 2 dl ruisrouhetta
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 tl hienokiteistä merisuolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 8 kuivattua viikunaa
  • noin 8 dl hiivaleipäjauhoja
  • 25 g pehmeää voita tai margariinia

Valmistusohje

Viikunasämpylät
  • 18 kpl
  • valmistusaika 2 tuntia
  • paistoaika 10-12 minuuttia

1. Mittaa kulhoon ruisrouhe ja kaada päälle kiehuvan kuuma vesi. Sekoita ainekset ja anna seoksen turvota puolen tunnin ajan.

2. Liota hiiva pieneen tilkkaan kädenlämpöistä vettä ja lisää ruisseokseen. Lisää joukkoon jogurtti, suola ja hunaja. Saksi viikunoista kova kanta pois ja leikkaa pienen pieniksi paloiksi. Lisää taikinan joukkoon muutama desi hiivaleipäjauhoja hyvin vatkaten. Lisää viikunat, pehmeä rasva ja loput jauhoista. Alusta taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

3. Leivo taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä pitkänomaisia sämpylöitä. Anna kohota noin 10 minuuttia. Vedä terävällä veitsellä viillot sämpylöiden pintaan ja paista 225-asteisessa uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viikunasämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.