Reseptit
30-60 min

Viikunat portviinissä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 dl kuivattuja viikunoita
haaleaa vettä
0.5 kg sokeria
2-4 kanelitankoa
sitruunan kuori ja mehu
2-5 mausteneilikkaa
1 vaniljatanko
2 dl portviiniä

Valmistusohje

  1. Pese viikunat huolellisesti ja poista viikunoista kova kantaosa. Laita viikunat kulhoon ja kaada päälle haaleaa vettä niin paljon, että viikunat peittyvät. Anna viikunoiden pehmetä 1/2 tuntia.
  2. Ota liotusvedestä noin 0,5 l ja lisää siihen sokeri, kanelitangot, perunankuorimaveitsellä kuoritut sitruunan kuoret, mausteneilikat ja halkaistu vaniljatanko. Keitä sokerilientä mausteineen, lisää viikunat ja kiehauta ne.
  3. Siirrä kattila liedeltä ja anna jäähtyä haaleaksi. Lisää lasillinen portviiniä. Anna viikunoiden maustua yön yli jääkaapissa. Tarjoa viikunat kylmänä jälkiruokana vaahdoksi vatkatun kerman kanssa.
  • Portviiniviikunat säilyvät jääkaapissa 3-4 viikkoa. Pari makea viikunaa riittää yhteen jälkiruoka-annokseen. Mausteinen viikuna maistuu hyvältä myös kinkun tai kalkkunan lisukkeena.
  • Ohje Sveitsistä Maija Bertschiltä, joka on ilahduttanut ystäviään antamalla pienen purkillinen portviiniviikunoita joululahjaksi: ”On tärkeää, että viikunat ovat saman syksyn satoa.”
  • Samaan tapaan voit valmistaa kuivattuja luumuja portviinissä tai aprikoosia konjakissa. Mausteiset hedelmät maistuvat paitsi jälkiruokana, myös liharuokien, kinkun ja kalkkunan lisäkkeenä. Jos konjakkiaprikooseja, manteleita ja pähkinöitä jää, saa niistä herkullisen piirakan.

Keskustelu

Viikunoiden ja sokerien määrä on mennyt ohjeessa päittäin… muuten ihana ohje ja sovellettavissa luumuihinkin 😍 Vaniljaksatikkeen kanssa ykkösherkku jouluisin.

Korjatkaa nyt tuo viikuna-sokeri – suhde. Joku vahingossa vielä tekee noilla mitoilla (tuossa lukee siis 500g sokeria ja 1 dl viikunoita) 😀 😀

Kommentoi juttua: Viikunat portviinissä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X