Viininlehtikääryleet
Itse tehdyt viininlehtikääryleet hakkaavat mennen tullen tölkkeihin säilötyt kääryleet. Tekeminen vaatii sorminäppäryyttä ja aikaa, mutta lopputulos on pienen vaivan väärti.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Viininlehtikääryleet:
- 1 tlk säilöttyjä viininlehtiä
- 200 g jauhelihaa (lammasta tai nautaa)
- 1 sipuli
- 2 rkl öljyä tai voita
- 1 dl riisiä
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 pieni purkki tomaattipyreetä
- 2 valkosipulinkynttä
- tuoretta minttua
- 2 dl vettä
Valmistusohje
1. Silppua sipuli ja kuullota silppu pannulla pehmeäksi.
2. Lisää jauheliha ja mausta seos mustapippurilla ja suolalla.
3. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Sekoita jauheliha ja riisi.
4. Mausta täyte tomaattipyreellä, valkosipulilla ja tuoreella mintulla. Tarkista maku.
5. Levitä viininlehdet kostutetulle leikkuulaudalle ja täytä massalla. Kääri lehdet tiiviiksi rulliksi ja paista kääryleitä öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle vesi ja hauduta kääryleitä 35-40 minuutin ajan kannen alla hiljaisella tulella. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Viininlehtikääryleet