Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Viinirypälekakku

Klassikon , viinirypälekakun pohja kannattaa leipoa jo edellisenä päivänä. Pohjan valmistukseen kuluu noin tunti ja koristeluun vain puoli tuntia.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Viinirypälekakun pohja:

  • 6 munaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g mantelijauhetta

Viinirypälekakun täyte:

  • 800 g säilöttyjä mandariinilohkoja
  • 200 g appelsiinimakuista tuorejuustoa

Viinirypälekakun kuorrutus:

  • 3 dl kuohukermaa
  • noin ½ dl kinuskikastiketta

Viinirypälekakun koristeluun:

  • 2 dl pistaasi- tai mantelirouhetta
  • viinirypäleitä

Valmistusohje

 

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan. Kypsennä 200- asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
  2. Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi.
  3. Kaada mandariinilohkot siivilään valumaan. Pyöräytä valuneet lohkot tehosekoittajassa. Käytäpuolet seoksesta kakkulevyjen kostuttamiseen, sekoita loput tuorejuuston joukkoon. Levitä täyte kakkupohjille ja kokoa kakku. Anna painua kevyen painon alla noin 15 minuuttia.
  4. Vaahdota kerma ja mausta se kinuskilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Korista reunat ja pinta pistaasi- tai mantelirouheella. Peitä kakun pinta viinirypäleillä. Tarjoa kylmänä.

Katso myös: Täytekakku kruunaa juhlapöydän


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viinirypälekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.