Viinirypälekakku
Klassikon , viinirypälekakun pohja kannattaa leipoa jo edellisenä päivänä. Pohjan valmistukseen kuluu noin tunti ja koristeluun vain puoli tuntia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
Viinirypälekakun pohja:
- 6 munaa
- 2.5 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 50 g mantelijauhetta
Viinirypälekakun täyte:
- 800 g säilöttyjä mandariinilohkoja
- 200 g appelsiinimakuista tuorejuustoa
Viinirypälekakun kuorrutus:
- 3 dl kuohukermaa
- noin ½ dl kinuskikastiketta
Viinirypälekakun koristeluun:
- 2 dl pistaasi- tai mantelirouhetta
- viinirypäleitä
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen vuokaan. Kypsennä 200- asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.
- Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi.
- Kaada mandariinilohkot siivilään valumaan. Pyöräytä valuneet lohkot tehosekoittajassa. Käytäpuolet seoksesta kakkulevyjen kostuttamiseen, sekoita loput tuorejuuston joukkoon. Levitä täyte kakkupohjille ja kokoa kakku. Anna painua kevyen painon alla noin 15 minuuttia.
- Vaahdota kerma ja mausta se kinuskilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja reunoille. Korista reunat ja pinta pistaasi- tai mantelirouheella. Peitä kakun pinta viinirypäleillä. Tarjoa kylmänä.
Katso myös: Täytekakku kruunaa juhlapöydän
Kommentoi
Kommentoi juttua: Viinirypälekakku