Reseptit
30-60 min

Viktorian luumuherkku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 l riisipuuroa
4 dl kermaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 liivatelehteä
1 rkl kiehuvaa vettä
annos joululuumuja

joululuumut:

pussillinen kivettömiä luumuja
3 dl vettä
1 dl sokeria
kanelitanko
pala inkivääriä

Valmistusohje

  • Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoa, hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä vanilliinisokeri puuroon.
  • Liota liivatelehteä kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Purista pehminneet liivatteet vedestä ja sulata ne kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Lisää hieman jäähtynyt liemi ja luumut muiden ainesten joukkoon. Sekoita ja kaada tarjoiluastiaan. Hyydytä kylmässä.

Joululuumut

  • Kiehauta sokeri, vesi ja mausteet. Pane luumut liemeen ja anna niiden maustua seuraavaan päivään. Käytä luumuja liharuokien lisäkkeenä ja vatien koristeena. Liemi sopii esimerkiksi liharuokien valeluun.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viktorian luumuherkku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X