Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vinaigrette

Vinaigrette on kastikkeiden moniottelija. Se koostuu kolmesta osasta: öljystä, etikasta ja mausteista. Vinaigretteen tulee kolme osaa öljyä ja yksi osa happoa. Jos pidät happamammasta, lisää etikkaa hieman enemmän. Valitse peruskastikkeeseen oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa tai sitruunamehua ja lisää mausteeksi suolaa ja sokeria. Voit muunnella perusohjetta loputtomiin. Kokeile erilaisia öljyjä ja viinietikoita ja lisää mausteita maun mukaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vinaigrette

  • 3 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl sokeria

Valmistusohje

Vinaigrette tehdään helposti näin:

  1. Mittaa kolme ruokalusikallista öljyä, yksi ruokalusikallinen etikkaa, 1/4 teelusikallista suolaa sekä 1/4 teelusikallinen sokeria kulhoon ja sekoita hyvin. 
  2. Vinaigrette säilyy jääkaapissa hyvänä pari viikkoa.

Vinkki! Mausta halutessasi vinaigrette yrteillä, valkosipulilla tai ripauksella mustapippuria. Erilaiset viinietikat antavat erilaisen aromin kastikkeeseen. Kokeile valkoviinietikan sijaan välillä omenaviinietikkaa.

Lue myös: Salaatinkastike kruunaa salaatin – onko lempparisi öljypohjainen vai kermaviilikastike?

Lue myös Anna.fi: Kevyt salaatinkastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vinaigrette

Sinun täytyy kommentoidaksesi.