Vincentin kanipata
Hauduta kanipata hitaasti miedolla lämmöllä. Lisää pataan lopuksi viinirypäleitä tai oliiveita, päästä mielikuvitus irti höysteissä. Kanipadan maut pääsevät valloilleen, kun annat sen jäähtyä viileässä yön yli.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Kanipata:
- 1 kani (riippuen ruokahalusta)
- ½ dl valkoviiniä
- öljyä paistamiseen
- 1 dl viinietikkaa tai sherryetikkaa
- 300 g (viinirypäleitä tai oliiveja)
- kourallinen hillosipuleita
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl paprikapulveria
- 2 tuoreen valkosipulin kynttä
- 2 laakerinlehteä
- muutama timjamin varsi tai lehtipersiljaa
Valmistusohje
- Paloittele kani kuuteen osaan. Pyöräytä palaset suolassa ja pippurissa. Paista oljyssä kullanruskeiksi.
- Kuullota hillosipulit ja valkosipuli oliiviöljyssä ja kaniliemessä, jos sitä on jäljellä. Lisää valkoviini ja etikka.
- Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Laita liha ja kastike pataan ja lisää loput raaka-aineet. Säästä puolet rypäleistä koristeluun, voit myös koristella padan oliiveilla . Anna padan hautua miedolla lämmöllä 1 1/2 tuntia.
Katso myös: Riistaneuvojan jänispata
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Jänisvartaat ja maapähkinäkastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vincentin kanipata