Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vincentin kanipata

Hauduta kanipata hitaasti miedolla lämmöllä. Lisää pataan lopuksi viinirypäleitä tai oliiveita, päästä mielikuvitus irti höysteissä. Kanipadan maut pääsevät valloilleen, kun annat sen jäähtyä viileässä yön yli.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kanipata:

  • 1 kani (riippuen ruokahalusta)
  • ½ dl valkoviiniä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 dl viinietikkaa tai sherryetikkaa
  • 300 g (viinirypäleitä tai oliiveja)
  • kourallinen hillosipuleita
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl paprikapulveria
  • 2 tuoreen valkosipulin kynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • muutama timjamin varsi tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

 

  1. Paloittele kani kuuteen osaan. Pyöräytä palaset suolassa ja pippurissa. Paista oljyssä kullanruskeiksi.
  2. Kuullota hillosipulit ja valkosipuli oliiviöljyssä ja kaniliemessä, jos sitä on jäljellä. Lisää valkoviini ja etikka.
  3. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  4. Laita liha ja kastike pataan ja lisää loput raaka-aineet. Säästä puolet rypäleistä koristeluun, voit myös koristella padan oliiveilla . Anna padan hautua miedolla lämmöllä 1 1/2 tuntia.

Katso myös: Riistaneuvojan jänispata

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Jänisvartaat ja maapähkinäkastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vincentin kanipata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.