
Vindaloo lampaasta
Vindaloo lampaasta on mausteinen, herkullisen sakea intialainen ruoka, jonka valmistus onnistuu tällä ohjeella myös kotikeittiössä. Maku on perinteisesti hyvin tulinen ja tasapainoisen hapokas, mutta vähempikin chilin määrä riittää.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Vinladoo lampaasta
- 1 rkl juustokuminaa
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 rkl jauhettua korianteria
- 1-2 tl chilijauhetta
- 1 tl kanelia
- ½ tl kardemummaa
- ¼ tl mustapippuria
Kastike
- 2-5 punaista tulista chiliä
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 30 g tuoretta inkivääriä
- 4 rkl gheetä tai rypsiöljyä
- 400 g lampaanjauhelihaa
- 1 dl punaviinietikkaa
- 4 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 3 rkl tamarinditahnaa (esim: Spice up!)
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl ruokosokeria
Valmistusohje
Vindaloo lampaasta valmistuu helposti näin:
- Yhdistä maustesekoituksen ainekset eli ruokalusikallinen juustokuminaa, ruokalusikallinen sinapinsiemeniä, ruokalusikallinen jauhettua korianteria, yhdestä kahteen teelusikallista chilijauhetta, teelusikallinen kanelia, puoli teelusikallista kardemummaa ja 1/4 teelusikallinen mustapippuria.
- Hienonna kahdesta viiteen chiliä punaista tulista chiliä, poista siemenet halutessasi. Kuori ja raasta kaksi salottisipulia, kaksi valkosipulinkynttä ja viiden sentin pala eli 30 grammaa inkivääriä.
- Paista sipuleita ja inkivääriä hetki neljässä ruokalusikallisessa gheetä tai öljyä. Lisää maustesekoitus ja paista 3–5 minuuttia tasaiseksi ja tahmamaiseksi. Siirrä maustetahna pannun reunoille ja laita 400 grammaa lampaanjauhelihaa keskelle. Paista liha niin, että lisäät sen joukkoon maustetahnaa sitä mukaa kun liha ruskistuu. Kaada pannulle desilitra punaviinietikkaa ja anna kiehahtaa. Lisää neljä desilitraa vettä, lihaliemikuutio, kolme ruokalusikallista tamarinditahnaa, ruokalusikallinen tomaattipyreetä ja ruokalusikallinen ruokosokeria.
- Hauduta miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Lisää kastikkeeseen tilkka vettä tarvittaessa.
Vinkki! Tarjoa vindaloo lampaasta keitetyn riisin ja naanleivän kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2023.
Lue myös Anna.fi: Possua vindaloo-kastikkeessa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vindaloo lampaasta