Viskisuklaamuffinit

Viskisuklaamuffinit 

60
min
10 annosta
30-60 min
Viskin maltainen aromi tuo oman säväyksensä suklaamuffineihin. Kauniit suklaaruusut viimeistelevät leivonnaisten ulkonäön.

Ainekset

100 g tummaa suklaata
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl maitoa
2 rkl viskiä

Kuorrutus

100 g tummaa suklaata
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
(pinnalle kimallesprayta)

Valmistusohje

1. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää suklaa, maito ja viski. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Valuta taikina tasaisesti silikoniseen muffinivuokaan tai paperisiin leivontavuokiin. Paista uunissa 200 asteessa 20–25 minuuttia.

3. Anna muffinien jäähtyä. Valmista kuorrutus. Paloittele ja sulata suklaa. Anna jäähtyä. Vatkaa kulhossa voi, tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi.

4. Pursota suklaakuorrute ruusutyllan avulla muffinien pinnalle. Viimeistele halutessasi kimallespraylla.

Lisää suussa sulavia suklaamuffineja:
Chili-suklaamuffinit
Gluteenittomat suklaamuffinit
Suklaamuffinit
Ruoka.fi: Nopeat suklaamuffinit

30.11.2016
Katri Schröder
Sampo Korhonen / Otavamedia