Inkoon limppu Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vivanin Inkoon limppu

Inkoon limppu, saariston herkku on peräisin vuosikymmeniä Inkoon vesillä kalastaneen Klaus Berglundin äidin keittiöstä. Tällä Vivianin ohjeella teet 3 vuokaleipää.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
0 annosta

Ainekset

Vivanin Inkoon limppu

  • 1 l ternimaitoa tai maitoa
  • 100 g hiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1.5 dl siirappia
  • 1.5 dl maltaita
  • noin 0,5 kg sämpyläjauhoja
  • noin 0,5 kg vehnäjauhoja
  • korianterin marjoja
  • kuminaa
  • anista
  • fenkolia

Valmistusohje

Inkoon limppu leivotaan näin:

  1. Kiehauta maito ja kaada jauhojen päälle, mutta jätä vähän jauhoja alustukseen. Anna jäähtyä. Lisää hiiva, maltaat ja mausteet. Alusta taikina aika kovaksi. Anna kohota liinan alla.
  2. Leivo taikinasta kolme leipää ja laita ne öljyllä voideltuihin leipävuokiin. Anna leipien kohota.
  3. Paista 200 asteessa noin 1 tunnin ajan. Loppuvaiheessa voit pienentää lämpöä.

Vinkki: Leipään voi lisätä vuodenaikojen ja keittiön varastojen mukaan välillä makua antamaan hasselpähkinöitä, rusinoita, pellavansiemeniä, auringonkukansiemeniä, puolukoita tai ranskanperunoiden tapaan pitkulaisiksi leikattuja perunapaloja.

Katso myös: Luumulimppu hapanjuureen

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Leivo leipää juuresta – kolme maistuvaa reseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vivanin Inkoon limppu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.