Vivanin Inkoon limppu
Inkoon limppu, saariston herkku on peräisin vuosikymmeniä Inkoon vesillä kalastaneen Klaus Berglundin äidin keittiöstä. Tällä Vivianin ohjeella teet 3 vuokaleipää.
- Kasvis
Ainekset
Vivanin Inkoon limppu
- 1 l ternimaitoa tai maitoa
- 100 g hiivaa
- 1 rkl suolaa
- 1.5 dl siirappia
- 1.5 dl maltaita
- noin 0,5 kg sämpyläjauhoja
- noin 0,5 kg vehnäjauhoja
- korianterin marjoja
- kuminaa
- anista
- fenkolia
Valmistusohje
Inkoon limppu leivotaan näin:
- Kiehauta maito ja kaada jauhojen päälle, mutta jätä vähän jauhoja alustukseen. Anna jäähtyä. Lisää hiiva, maltaat ja mausteet. Alusta taikina aika kovaksi. Anna kohota liinan alla.
- Leivo taikinasta kolme leipää ja laita ne öljyllä voideltuihin leipävuokiin. Anna leipien kohota.
- Paista 200 asteessa noin 1 tunnin ajan. Loppuvaiheessa voit pienentää lämpöä.
Vinkki: Leipään voi lisätä vuodenaikojen ja keittiön varastojen mukaan välillä makua antamaan hasselpähkinöitä, rusinoita, pellavansiemeniä, auringonkukansiemeniä, puolukoita tai ranskanperunoiden tapaan pitkulaisiksi leikattuja perunapaloja.
Katso myös: Luumulimppu hapanjuureen
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Leivo leipää juuresta – kolme maistuvaa reseptiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vivanin Inkoon limppu