Vodkalla graavattu lohi
Kaipaatko vaihtelua graaviloheen? Tämä vodkalla graavattu lohi saa lisää makua ja väriä myös roseepippureista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Vodkalla graavattu lohi
- 1 kg ruodotonta lohifileetä nahalla
- 2 rkl vodkaa
- 3 rkl karkeaa merisuolaa
- 3 rkl sokeria
- 1 tl rouhittua roseepippuria
- 1 ruukku tilliä
Vodkalla graavattu lohi, pinnalle
- 1 rkl roseepippureita
- 2 tl savustettua paprikajauhetta
Valmistusohje
Vodkalla graavattu lohi tehdään helposti näin:
1. Nosta lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot ja leikkaa filee kahteen osaan. Valuta kalapalojen pintaan vodkaa. ripottele päälle suolaa, sokeria, rouhittua roseepippuria ja hienonnettua tilliä.
2. Aseta fileen lihapuolet vastakkain ja kääri kala tiukasti voipaperiin. Peitä muovikelmulla. Päälle voit nostaa kevyen painon, esimerkiksi kapean leikkuulaudan. Anna kalan maustua kylmässä noin vuorokauden ajan. Käännä kalapakettia muutaman kerran, jotta palat suolaantuvat tasaisesti.
3. Pyyhi kalan pinta puhtaaksi tillistä ja irtoavista mausteista. Levitä pinnalle murskatuista roseepippureista ja paprikajauheesta tehty seos. Leikkaa filee terävällä veitsellä ohuiksi vinoiksi viipaleiksi aloittaen fileen leveämmästä päästä.
4. Nosta vodkalla graavattu lohi ja fileet lomittain esille tarjoiluastiaan.
Lue myös: Joulun graavikalat saavat makua marjoista, tervasta ja konjakista – 5 helppoa ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vodkalla graavattu lohi