Reseptit
30-60 min
8

Vohvelitaikina kahdella tavalla

Ihanan rapeat vohvelit ovat kestohitti. Mausta taikina kanelilla tai kardemummalla mielesi mukaan. Tarjoa lisukkeena vaniljajäätelöä, suklaakastiketta, marjoja ja vaahtokarkkeja.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 dl maitoa
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl (40 g) sulatettua voita
½ tl suolaa

Versio 1

1 dl rouhittua tummaa suklaata (70 %)
½ tl jauhettua kanelia

Versio 2

1–2 dl pensasmustikoita
1/4–1/2 tl jauhettua kardemummaa

Lisukkeet

vaniljajäätelöä
suklaakastiketta
marjoja
minivaahtokarkkeja

Valmistusohje

1. Sulata voi mikrossa tai kattilassa, anna jäähtyä. Vispaa munien rakenne rikki ja lisää maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, vatkaa taikinan joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu voi ja suola.

2. Anna vohvelitaikinan turvota huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.

3. Paista vohvelit vohveliraudalla kullanruskeiksi noin 3–5 minuuttia, öljyä rauta tarvittaessa. Tarjoa lisukkeena vaniljajäätelöä, suklaakastiketta, marjoja ja vaahtokarkkeja. Nauti välittömästi.

Vinkki: Jos teet vohveleita isomman määrän, lämmitä ne folion alla uunissa 200 asteessa noin 5–10 minuuttia.

Lisää reseptejä:

Churro vohvelit
Ranskalaiset vohvelit
Ruoka.fi: Earl Greyllä maustetut belgialaiset vohvelit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Vohvelitaikina kahdella tavalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X