Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Vohvelitaikina kahdella tavalla

Ihanan rapeat vohvelit ovat kestohitti. Vohvelitaikina on hiukan lettutaikinaa fiinimpi, sillä siinä on rapeuden takia kermaa tai rasvaa. Mitä enemmän taikinassa on sokeria, sitä kauniimman ruskeammiksi vohvelit paistuvat. Mausta taikina kanelilla tai kardemummalla mielesi mukaan. Tarjoa lisukkeena vaniljajäätelöä, suklaakastiketta, marjoja ja vaahtokarkkeja. Jos sokerin jättää vohvelitaikinasta kokonaan pois, voi vohveleita tarjota esimerkiksi kinkku- tai kalatahnan ja raikkaan salaatin kanssa iltapalana.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vohvelitaikina:

4 dl maitoa
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl (40 g) sulatettua voita
½ tl suolaa

Versio 1

1 dl rouhittua tummaa suklaata (70 %)
½ tl jauhettua kanelia
Mainos

Versio 2

1–2 dl pensasmustikoita
1/4–1/2 tl jauhettua kardemummaa

Vohvelin lisukkeet:

vaniljajäätelöä
suklaakastiketta
marjoja
minivaahtokarkkeja

Valmistusohje

1. Sulata voi mikrossa tai kattilassa, anna jäähtyä. Vispaa munien rakenne rikki ja lisää maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, vatkaa taikinan joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu voi ja suola.

2. Anna vohvelitaikinan turvota huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.

3. Paista vohvelit vohveliraudalla kullanruskeiksi noin 3–5 minuuttia, öljyä rauta tarvittaessa. Tarjoa lisukkeena vaniljajäätelöä, suklaakastiketta, marjoja ja vaahtokarkkeja. Nauti välittömästi.

Vinkki: Jos teet vohveleita isomman määrän, lämmitä ne folion alla uunissa 200 asteessa noin 5–10 minuuttia.

Lisää reseptejä:

Churro vohvelit
Ranskalaiset vohvelit
Ruoka.fi: Earl Greyllä maustetut belgialaiset vohvelit

Keskustelu

Tuleeko version 1 ja 2 aineet tuohon taikinaan.Mietin miten mustikat käyttäytyy vohveliraudassa.

Kommentoi juttua: Vohvelitaikina kahdella tavalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X