Vohvelit_trendiherkku
Reseptit
30-60 min
8
Kiitos

Vohvelitaikina kahdella tavalla

Ihanan rapeat vohvelit ovat kestohitti. Vohvelitaikina on hiukan lettutaikinaa fiinimpi, sillä siinä on rapeuden takia kermaa tai rasvaa. Mitä enemmän taikinassa on sokeria, sitä kauniimman ruskeammiksi vohvelit paistuvat. Mausta taikina kanelilla tai kardemummalla mielesi mukaan. Tarjoa lisukkeena vaniljajäätelöä, suklaakastiketta, marjoja ja vaahtokarkkeja. Jos sokerin jättää vohvelitaikinasta kokonaan pois, voi vohveleita tarjota esimerkiksi kinkku- tai kalatahnan ja raikkaan salaatin kanssa iltapalana.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vohvelitaikina:

4 dl maitoa
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl (40 g) sulatettua voita
½ tl suolaa

Versio 1

1 dl rouhittua tummaa suklaata (70 %)
½ tl jauhettua kanelia
Mainos

Versio 2

1–2 dl pensasmustikoita
1/4–1/2 tl jauhettua kardemummaa

Vohvelin lisukkeet:

vaniljajäätelöä
suklaakastiketta
marjoja
minivaahtokarkkeja

Keskustelu

Tuleeko version 1 ja 2 aineet tuohon taikinaan.Mietin miten mustikat käyttäytyy vohveliraudassa.

Kommentoi juttua: Vohvelitaikina kahdella tavalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X