Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vohvelitaikina kahdella tavalla

Ihanan rapeat vohvelit ovat kestohitti. Mausta taikina kanelilla tai kardemummalla mielesi mukaan. Tarjoa lisukkeena vaniljajäätelöä, suklaakastiketta, marjoja ja vaahtokarkkeja.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Vohvelitaikina:

  • 4 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ dl (40 g) sulatettua voita
  • ½ tl suolaa

Versio 1

  • 1 dl rouhittua tummaa suklaata (70 %)
  • ½ tl jauhettua kanelia

Versio 2

  • 1–2 dl pensasmustikoita
  • ¼–½ tl jauhettua kardemummaa

Vohvelin lisukkeet:

  • vaniljajäätelöä
  • suklaakastiketta
  • marjoja
  • minivaahtokarkkeja

Valmistusohje

1. Sulata voi mikrossa tai kattilassa, anna jäähtyä. Vispaa munien rakenne rikki ja lisää maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, vatkaa taikinan joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu voi ja suola.

2. Anna vohvelitaikinan turvota huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.

3. Paista vohvelit vohveliraudalla kullanruskeiksi noin 3–5 minuuttia, öljyä rauta tarvittaessa. Tarjoa lisukkeena vaniljajäätelöä, suklaakastiketta, marjoja ja vaahtokarkkeja. Nauti välittömästi.

Vinkki: Jos teet vohveleita isomman määrän, lämmitä ne folion alla uunissa 200 asteessa noin 5–10 minuuttia.

Lisää reseptejä:

Churro vohvelit Ranskalaiset vohvelit Ruoka.fi: Earl Greyllä maustetut belgialaiset vohvelit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vohvelitaikina kahdella tavalla

Herkuttelija

Tuleeko version 1 ja 2 aineet tuohon taikinaan.Mietin miten mustikat käyttäytyy vohveliraudassa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.