Vohvelitaikina kahdella tavalla
Ihanan rapeat vohvelit ovat kestohitti. Mausta taikina kanelilla tai kardemummalla mielesi mukaan. Tarjoa lisukkeena vaniljajäätelöä, suklaakastiketta, marjoja ja vaahtokarkkeja.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Vohvelitaikina:
- 4 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ dl (40 g) sulatettua voita
- ½ tl suolaa
Versio 1
- 1 dl rouhittua tummaa suklaata (70 %)
- ½ tl jauhettua kanelia
Versio 2
- 1–2 dl pensasmustikoita
- ¼–½ tl jauhettua kardemummaa
Vohvelin lisukkeet:
- vaniljajäätelöä
- suklaakastiketta
- marjoja
- minivaahtokarkkeja
Valmistusohje
1. Sulata voi mikrossa tai kattilassa, anna jäähtyä. Vispaa munien rakenne rikki ja lisää maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, vatkaa taikinan joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu voi ja suola.
2. Anna vohvelitaikinan turvota huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
3. Paista vohvelit vohveliraudalla kullanruskeiksi noin 3–5 minuuttia, öljyä rauta tarvittaessa. Tarjoa lisukkeena vaniljajäätelöä, suklaakastiketta, marjoja ja vaahtokarkkeja. Nauti välittömästi.
Vinkki: Jos teet vohveleita isomman määrän, lämmitä ne folion alla uunissa 200 asteessa noin 5–10 minuuttia.
Lisää reseptejä:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vohvelitaikina kahdella tavalla
Tuleeko version 1 ja 2 aineet tuohon taikinaan.Mietin miten mustikat käyttäytyy vohveliraudassa.