Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hunajapaahdetut porkkanat

Porkkanat saavat uutta ilmettä ja makua, kun ne paistetaan pikaisesti hunajavoissa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Hunajapaahdetut porkkanat

  • ½ kg porkkanoita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl voita
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Hunajapaahdetut porkkanat valmistuvat helposti näin:

1. Pese porkkanat hyvin, niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa porkkanat isohkoiksi pölkyiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

2. Sulata voi pannulla, lisää porkkanat ja paista miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia niin, että ne saavat reilusti väriä. Lisää valkosipulit ja timjami, kuullota vielä 2 minuuttia.

3. Lisää hunaja porkkanoille, sekoita nopeasti. Mausta hunajapaahdetut porkkanat suolalla ja pippurilla.

Vinkki: Paitsi pannulla, porkkanat voi paahtaa myös uunissa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 16/17.

Lue myös Anna.fi: Näin teet paahdetut feta-uunijuurekset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hunajapaahdetut porkkanat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.