Hunajapaahdetut porkkanat
Porkkanat saavat uutta ilmettä ja makua, kun ne paistetaan pikaisesti hunajavoissa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Hunajapaahdetut porkkanat
- ½ kg porkkanoita
- 3 valkosipulinkynttä
- 4 rkl voita
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 rkl hunajaa
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Hunajapaahdetut porkkanat valmistuvat helposti näin:
1. Pese porkkanat hyvin, niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa porkkanat isohkoiksi pölkyiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Sulata voi pannulla, lisää porkkanat ja paista miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia niin, että ne saavat reilusti väriä. Lisää valkosipulit ja timjami, kuullota vielä 2 minuuttia.
3. Lisää hunaja porkkanoille, sekoita nopeasti. Mausta hunajapaahdetut porkkanat suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Paitsi pannulla, porkkanat voi paahtaa myös uunissa.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 16/17.
Lue myös Anna.fi: Näin teet paahdetut feta-uunijuurekset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hunajapaahdetut porkkanat