Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lanttuhautulaiset

Voissa haudutetut lantut eli lanttuhautulaiset ovat tuttuja Pohjanmaan perinteisistä pitopöydistä. Lantun makea maku korostuu hunajalla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Voissa haudutetut lantut eli lanttuhautulaiset

  • 1 kg lanttuja
  • 100 g voita
  • suolaa
  • 2-3 rkl hunajaa tai siirappia

koristeluun

  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Voissa haudutetut lantut eli lanttuhautulaiset tehdään näin:

  1. Kuori lantut ja leikkaa kapeiksi tikkumaisiksi suikaleiksi tai noin 1,5 x 1,5 sentin kuutioiksi. Sulata voita kattilassa ja kaada lanttukuutiot sulaan voihin. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes lanttutikuvat ovat pehmenneet. Älä lisää vettä, sillä lantuista irtoaa riittävästi omaa maukasta nestettä, joka säilyttää hautulaisten täyteläisen maun.
  2. Mausta haudutetut lantut kevyesti suolalla ja hunajalla tai jos haluat perinteiseen tapaan siirapilla. Lanttukuutiot voi myös hauduttaa ilman nestettä uunissa, esimerkiksi keramiikkapadassa tai uunivuoassa.
  3. Koristele voissa haudutetut lantut persiljasilpulla ja tarjoa ne modernisti kasvisruokien kanssa tai perinteisesti hirvipaistin tai lampaanpaistin lisukkeena.

Lue myös:

Lue myös Anna.fi: Kermamuhennetut juurekset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lanttuhautulaiset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.