Lanttuhautulaiset
Voissa haudutetut lantut eli lanttuhautulaiset ovat tuttuja Pohjanmaan perinteisistä pitopöydistä. Lantun makea maku korostuu hunajalla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Voissa haudutetut lantut eli lanttuhautulaiset
- 1 kg lanttuja
- 100 g voita
- suolaa
- 2-3 rkl hunajaa tai siirappia
koristeluun
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Voissa haudutetut lantut eli lanttuhautulaiset tehdään näin:
- Kuori lantut ja leikkaa kapeiksi tikkumaisiksi suikaleiksi tai noin 1,5 x 1,5 sentin kuutioiksi. Sulata voita kattilassa ja kaada lanttukuutiot sulaan voihin. Hauduta kannen alla välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes lanttutikuvat ovat pehmenneet. Älä lisää vettä, sillä lantuista irtoaa riittävästi omaa maukasta nestettä, joka säilyttää hautulaisten täyteläisen maun.
- Mausta haudutetut lantut kevyesti suolalla ja hunajalla tai jos haluat perinteiseen tapaan siirapilla. Lanttukuutiot voi myös hauduttaa ilman nestettä uunissa, esimerkiksi keramiikkapadassa tai uunivuoassa.
- Koristele voissa haudutetut lantut persiljasilpulla ja tarjoa ne modernisti kasvisruokien kanssa tai perinteisesti hirvipaistin tai lampaanpaistin lisukkeena.
Lue myös:
Lue myös Anna.fi: Kermamuhennetut juurekset
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lanttuhautulaiset