Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vorschmack-vuoka

Juhlapäivien paistinrippeistä ja perunasoseesta tehdään uuniruoka, joka maistuu etikkapunajuurien ja suolakurkkujen kanssa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Vorschmack-vuoka

  • 1 kg perunoita
  • 2 ½ dl juustoruokakermaa
  • 1 nippu kevätsipulia
  • rasvaa
  • 2 munaa
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl parmesaaniraastetta

Vorschmack:

  • 400 g kypsää karitsaa
  • 1-2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • noin 250 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl punaista pestoa
  • 100 g anjovista
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Vorschmack-vuoka valmistuu näin:

1. Kuori ja keitä perunat. Kaada keitinvesi pois ja survo. Lisää joukkoon juustokerma. Silppua kevätsipulit ja kuullota ne vähässä rasvassa. Lisää sipulit ja munat sekä mausteet ja parmesaani.

2. Viipaloi paisti monitoimikoneeseen. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne rasvassa. Mittaa kaikki ainekset lihan joukkoon ja pyöräytä seos tahnaksi. 3. Levitä lihaseos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle perunasose ja kypsennä Vorschmack-vuoka 150-asteisessa uunissa. Vuoka on kypsä noin tunnissa uunin tehosta riippuen.

Vinkki: Voit tehdä Vorschmack-vuoan myös jauhelihasta ja tarjota sen vaikkapa joululahjavalvojaisissa.

Lue myös: Laiskan kokin pelastus – perunasoselaatikko ja neljä muuta helppoa vuokaruokaa

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään rousku-punajuurivorschmack


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vorschmack-vuoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.