Aromikas vuohenjuusto ja makeaksi karamellisoituneet sipulit ovat ihania yhdessä. Kokeile makuparia suolaisen piirakan täytteenä. Pohja valmistuu näppärästi valmiista lehtitaikinasta.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10 annosta
Kasvis
Ainekset
Vuohenjuusto-karamellisoitu sipulipiirakka
1 (600 g)
iso lehtitaikinalevy
Täyte:
1 rasia (250 g)
ricottajuustoa
1
kananmuna
½ tl
suolaa
3
salottisipulia
50 g
voita
2 rkl
hunajaa
pari oksaa
tuoretta timjamia
Päälle:
200 g
vuohenjuustoa (iso kiekko)
2 rkl
pinjansiemeniä
Valmistusohje
1. Sulata voitaikina huoneenlämmössä.
2. Tee täyte. Sekoita ricottan joukkoon muna ja mausta suolalla. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi.
3. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuleita 5 minuuttia, älä polta. Lisää hunaja, sekoita ja anna kypsyä, kunnes pinta saa kauniin värin. Käännä vain kerran. Odota, että sipulit karamellisoituvat rauhassa, aikaa menee noin 15 minuuttia.
3. Laita voitaikinalevy leivinpaperin päälle ja kauli pellin kokoiseksi. Leikkaa veitsellä reunoihin muutaman sentin paistoreunat, ei pohjaan asti. Pistele pohja haarukalla täyteen reikiä, reunaa ei pistellä.
4. Levitä ricotta pohjalle leikatun neliön sisälle. Lisää täytteen päälle karamellisoitu sipuli ja riivityt timjaminlehdet. Voitele reunat vatkatulla kananmunalla.
5. Paista uunin alatasolla 200 asteessa ensin 15 minuuttia. Lisää sitten päälle vuohenjuustoviipaleet ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja on saanut väriä. Jäähdytä. Valmiin piirakan päälle voi vielä ripotella pinjansiemeniä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.
Nämäkin piirakat valmistuvat nopeasti valmistaikinasta:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karamellisoiduilla sipuleilla viimeistelty vuohenjuustopiirakka