Reseptit
10
Kiitos

Karamellisoiduilla sipuleilla viimeistelty vuohenjuustopiirakka

Aromikas vuohenjuusto ja makeaksi karamellisoituneet sipulit ovat ihania yhdessä. Kokeile makuparia suolaisen piirakan täytteenä. Pohja valmistuu näppärästi valmiista lehtitaikinasta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Vuohenjuusto-karamellisoitu sipulipiirakka

1 (600 g) iso lehtitaikinalevy

Täyte:

1 rasia (250 g) ricottajuustoa
1 kananmuna
1/2 tl suolaa
3 salottisipulia
50 g voita
2 rkl hunajaa
pari oksaa tuoretta timjamia

Päälle:

200 g vuohenjuustoa (iso kiekko)
2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Sulata voitaikina huoneenläm­mössä.

2. Tee täyte. Sekoita ricottan jouk­koon muna ja mausta suolalla. Leik­kaa vuohenjuusto viipaleiksi.

3. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipu­leita 5 minuuttia, älä polta. Lisää hu­naja, sekoita ja anna kypsyä, kunnes pinta saa kauniin värin. Käännä vain kerran. Odota, että sipulit karamelli­soituvat rauhassa, aikaa menee noin 15 minuuttia.

3. Laita voitaikinalevy leivinpaperin päälle ja kauli pellin kokoiseksi. Leik­kaa veitsellä reunoihin muutaman sentin paistoreunat, ei pohjaan asti. Pistele pohja haarukalla täyteen rei­kiä, reunaa ei pistellä.

4. Levitä ricotta pohjalle leikatun neliön sisälle. Lisää täytteen päälle karamellisoitu sipuli ja riivityt timja­minlehdet. Voitele reunat vatkatulla kananmunalla.

5. Paista uunin alatasolla 200 astees­sa ensin 15 minuuttia. Lisää sitten päälle vuohenjuustoviipaleet ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kun­nes juusto sulaa ja on saanut väriä. Jäähdytä. Valmiin piirakan päälle voi vielä ripotella pinjansiemeniä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Nämäkin piirakat valmistuvat nopeasti valmistaikinasta:

blinipiirakka

© Tiina Rantanen

Blonditiinan blinipiirakka

Helppo fetapiirakka valmistuu lehtitaikinalevystä.

Fetapiirakka helposti valmiista lehtitaikinasta

päärynä-sinihomejuustopiirakka

Päärynä-sinihomejuustopiirakka

Anna.fi: Kinkku-sinihomejuustoboston

Keskustelu

Kommentoi juttua: Karamellisoiduilla sipuleilla viimeistelty vuohenjuustopiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X