Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Karamellisoiduilla sipuleilla viimeistelty vuohenjuustopiirakka

Aromikas vuohenjuusto ja makeaksi karamellisoituneet sipulit ovat ihania yhdessä. Kokeile makuparia suolaisen piirakan täytteenä. Pohja valmistuu näppärästi valmiista lehtitaikinasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vuohenjuusto-karamellisoitu sipulipiirakka

  • 1 (600 g) iso lehtitaikinalevy

Täyte:

  • 1 rasia (250 g) ricottajuustoa
  • 1 kananmuna
  • ½ tl suolaa
  • 3 salottisipulia
  • 50 g voita
  • 2 rkl hunajaa
  • pari oksaa tuoretta timjamia

Päälle:

  • 200 g vuohenjuustoa (iso kiekko)
  • 2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Sulata voitaikina huoneenläm­mössä.

2. Tee täyte. Sekoita ricottan jouk­koon muna ja mausta suolalla. Leik­kaa vuohenjuusto viipaleiksi.

3. Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipu­leita 5 minuuttia, älä polta. Lisää hu­naja, sekoita ja anna kypsyä, kunnes pinta saa kauniin värin. Käännä vain kerran. Odota, että sipulit karamelli­soituvat rauhassa, aikaa menee noin 15 minuuttia.

3. Laita voitaikinalevy leivinpaperin päälle ja kauli pellin kokoiseksi. Leik­kaa veitsellä reunoihin muutaman sentin paistoreunat, ei pohjaan asti. Pistele pohja haarukalla täyteen rei­kiä, reunaa ei pistellä.

4. Levitä ricotta pohjalle leikatun neliön sisälle. Lisää täytteen päälle karamellisoitu sipuli ja riivityt timja­minlehdet. Voitele reunat vatkatulla kananmunalla.

5. Paista uunin alatasolla 200 astees­sa ensin 15 minuuttia. Lisää sitten päälle vuohenjuustoviipaleet ja jatka paistamista noin 10 minuuttia, kun­nes juusto sulaa ja on saanut väriä. Jäähdytä. Valmiin piirakan päälle voi vielä ripotella pinjansiemeniä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Nämäkin piirakat valmistuvat nopeasti valmistaikinasta:

blinipiirakka
© Tiina Rantanen

Blonditiinan blinipiirakka

Helppo fetapiirakka valmistuu lehtitaikinalevystä.

Fetapiirakka helposti valmiista lehtitaikinasta

päärynä-sinihomejuustopiirakka

Päärynä-sinihomejuustopiirakka

Anna.fi: Kinkku-sinihomejuustoboston


Kommentoi

Kommentoi juttua: Karamellisoiduilla sipuleilla viimeistelty vuohenjuustopiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.