Vuohenjuusto-nyhtöleipä
Vuohenjuusto-nyhtöleipä sopii näyttäväksi pikniktarjottavaksi. Herkkuleivästä voi jokainen repäistä oman osansa ja nauttia vaikkapa salaatin kera.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 1 maalaisleipä
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 tl kuivattua Provencen yrttiseosta
- 100 g vuohenmaito gruyèrejuustoa
Valmistusohje
1. Leikkaa leipä ruudukoksi niin, että viillot yltävät melkein pohjaan asti. 2. Purista valkosipulinkynsi pehmenneen voin joukkoon. Lisää joukkoon hienonnettu persilja, yrttiseos ja karkeaksi raastettu juusto. 3. Täytä leivän vaot täytteellä. Nosta leipä leivinpaperipalan päälle ja kääri leipä huolella alumiinifolioon. 4. Lämmitä grillissä keskilämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vuohenjuusto-nyhtöleipä