Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vuohenjuusto-pinaattipiirakka

Vuohenjuusto-pinaattipiirakka on mehevä suolainen piirakka, joka sopii yhtä hyvin brunssipöytään kuin saunaillan suolapalaksi. Piirakan pohja tehdään rahka-voitaikinasta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Vuohenjuusto-pinaattipiirakan rahkavoitaikina:

  • 125 g voita tai margariinia
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa

Piirakan täyte:

  • 4 kevätsipulin vartta
  • 1 salaattifenkoli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 100 g tuoretta baby-pinaattia
  • ½ ruukkua basilikaa
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ prk (125 g) maitorahkaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

Vuohenjuusto-pinaattipiirakka tehdää näin:

1. Sekoita sormin nyppien pehmeä rasva, maitorahka ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita taikina nopeasti  tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita kylmään viilentymään täytteen teon ajaksi.

2. Hienonna kevätsipulit ja leikkaa fenkoli ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy korkealaitaisessa kasarissa ja pyöräytä siinä pikaisesti sipulit, fenkolisuikaleet ja pinaatinlehdet. Nosta pannu jäähtymään ja lisää hienonnetut basilikanlehdet.

3. Vuoraa leivinpaperilla yksi halkaisijaltaan 26 cm:n irtopohjainen kakkuvuoka tai kaksi pienempää 16 cm:n kakkuvuokaa. Kauli taikina levyksi ja painele vuokien pohjalleja reunoille.

4. Peitä taikina leivinpaperilevyllä ja levitä päälle kuivattuja herneitä. Esipaista pohjaa tai pohjia 200- asteisessa uunissa 10 minuuttia. Poista herneet ja leivinpaperi.

5. Viipaloi vuohenjuusto ja jaa taikinapohjien päälle. Levitä päälle pinaattiseos. Sekoita kulhossa munat, kerma, rahka ja parmesaaniraaste ja valuta piirakan päälle.

6. Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes vuohenjuusto-pinaattipiirakan pinta on kauniin ruskea.

7. Tarjoa vuohenjuusto-pinaattipiirakka raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Katso myös: Suolainen piirakka sopii iltapalaksi

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Espanjalainen piirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vuohenjuusto-pinaattipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.